Як смачно приготувати спаржеву квасолю

blank

Ця бобова культура дуже популярна в кулінарії, з неї можна приготувати чимало смачних і поживних страв. 

Завдяки вишуканим смаковим і дієтичним властивостям, спаржева квасоля популярна у всьому світі, особливо у бельгійській і французькій кухні. Хороша вона як самостійна страва або закуска, гарнір до м’яса, риби та овочів. 

Як правильно приготувати спаржеву квасолю

Приготувати її можна різними способами: смажити, варити, тушкувати, запікати, консервувати. Різні спеції та приправи надають квасолі неповторного аромату. Перші страви з жовтою спаржевою квасолею урізноманітнюють меню. 

Спаржеву квасолю по-корейськи радимо приготувати любителям гострих салатів. Мариновану спаржеву квасолю на зиму нескладно приготувати з оцтом, рослинною олією та часником. 

blank

Як приготувати спаржеву квасолю на сковороді

Відварену спаржеву квасолю можна посмажити у клярі. Смачна квасоля на гарнір – підсмажена на сковороді у вершковому маслі. Спаржева квасоля прекрасно поєднується з курячим м’ясом. 

На сковороді слід підсмажити куряче філе, додати натерту моркву, потім порізані болгарський перець, цибулю та квасолю. Протушкувати до готовності та подавати зі свіжою зеленню.

Як приготувати спаржеву квасолю з овочами по-грецьки

У глибоку розжарену сковороду відправити смажитися цибулю, порізану кубиками. Як тільки стане золотистого кольору, додати порізаний часник. За кілька хвилин – нарізані скибочками картоплю, моркву та квасолю. 

Заправити страву томатною пастою, помідорами, дрібкою цукру та дрібно нарізаною петрушкою. Тушкувати близько години, перед подачею на стіл прикрасити натертим сиром.

blank

Як приготувати салат з зеленою спаржевою квасолею

Відварені яйця почистити та порізати на маленькі кубики. Підготовлені стручки зеленої квасолі відварити протягом 15-20 хвилин. Накришити стручки та обсмажити у вершковому маслі до золотавої скоринки. 

З’єднати спаржу та яйця, додати продавлений часник. Подавати відразу після приготування, заправивши майонезом і приправами. Також дуже смачний салат зі спаржевої квасолі з сухариками, беконом та зеленою цибулею.

Як приготувати заморожену спаржеву квасолю

Прихильники здорового способу життя та натурального смаку продуктів заморожують спаржеву квасолю на зиму, щоб в холодну пору року вона нагадувала про літо та  насичувала організм вітамінами. 

Якщо ви купуєте заморожену квасолю, вона не повинна бути занадто товстою з грубими волокнами. 

Радимо приготувати пікантну гарячу закуску: порізану кружечками картоплю в мундирах та відварену квасолю заправити  засмажкою зі шматочків шинки та цибулі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору