Більшість людей віддають перевагу не тільки корисній їжі, але й смачній. Доведено, що певні інгредієнти або ж спеції можуть докорінно змінити смак страви, додавши їй насиченості та аромату. Шеф-кухарі поділилися секретами, які вони використовують під час приготування основних страв. Детальніше читайте у статті.
5 інгредієнтів для смачних страв
Лимонний сік та цедра
Використовувати можна не тільки цедру свіжого лимону, але й сушену. Зазвичай, цей інгредієнт використовують для прикрашання та насичення ароматної риби. Лимонний сік – основа більшості салатів, який використовують як легкий дресінг. Поєднують його з рослинною олією. Цей сік додає легкої кислоти та свіжості страві.
Рослинні олії
Більшість господинь на кухні використовують або оливкову, або ж соняшникову олію. Так, вони є корисними, проте існує низка інших. Додавання до страв арахісової, кунжутної або ж гарбузової олії, створить надзвичайний смак та аромат, які змусять вас обирати саме ці олії.
Для теплих салатів та страв, які не підлягають смаження, використовуйте арахісову та кунжутну олію. Не забувайте, ці заправки потрібно використовувати у меншій кількості, ніж звичайні.
Зелень і трави
Літо – час, коли трави та зелень є молодими, соковитими та стиглими. Додавання їх до салатів або ж основних страв створить пряний смак та додасть страві свіжості. Тархун, базилік, чебрець, кріп, петрушка, розмарин – величезний вибір зелені, яка чудово служитиме до тієї чи іншої страви.
Гірчиця
Для приготування кулінарних шедеврів найчастіше використовують звичайну та піжонську гірчицю. Вона створить незвичайний присмак та додасть легкої гостроти не тільки холодцю, але й м’ясним та рибним стейкам. Відомо, що звичайну гірчицю додають до борщу, щоб посилити смак та додати насиченості.
Алкоголь
Надзвичайне різотто, болоньєзе, стейки, шашлик, десерти – і це ще не весь список тих страв, в які входить міцний або ж легкий алкоголь. Найчастіше біле вино додають для легких страв, паст або ж білого м’яса, а червоне – для червоного м’яса. Декілька крапель до страви додасть пряного аромату та гастрономічного смаку.
А які інгредієнти використовуєте ви?
[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]