Більшість людей вважають, що шашлик – це основна страва практично будь-якого заходу, а особливо пікніку. Проте, це не так. Трапляються випадки, коли люди взагалі не вживають м’ясо або утримуються від нього у певних цілях. Існує вегетаріанське меню, в основу якого входять не лише овочеві салати та зелень, але й основні страви та десерти – гриби, баклажани, шашлик з овочів, запечена картопля та інші.
Вегетаріанський шашлик
Цю страву можна назвати овочевим асорті, який насичений запеченими та соковитими томатами, баклажанами, болгарським перцем, цибулею та будь-якими іншими овочами на ваш смак. Овочевий шашлик можна назвати здоровою та корисною альтернативою м’ясному асорті.
Цю страву ви можете відмінно смакувати з вершковим соусом або дресінгом власного приготування. Поєднайте 1 ст. л. меду, 1 ст. л. гірчиці, 3 ст. л. соєвого соусу та 2 ст. л. рослинної олії. Замаринуйте у цьому соусі овочі та додайте спецій. Готуючи шашлик, поливайте овочі зверху маринадом.
Запечена картопля з сиром
Запечена картопля – фаворит більшості пікніків. Існує безліч рецептів приготування картоплі – з беконом, салом, перцем. Ми підготували рецепт картоплі з сиром. Звичайно, ви можете запекти картоплю на шампурах, поливши зверху оливковою олією та спеціями. Також, запечена картопля з сиром у фользі відзначається соковитим та надзвичайним смаком.
Промийте ретельно картоплю, надріжте її так, щоб помістився шматок сиру. Зверху злегка полийте оливковою олією та посипте спеціями. Загорніть у фольгу та випікайте протягом 20-30 хвилин. Перевірте картоплю на готовність.
Печені яблука
Якщо ви бажаєте скоштувати справжній домашній десерт, то варто звернути увагу на запечені яблука з ягодами. Надзвичайний аромат та насичений смак вам гарантовані. Для приготування десерту вам знадобляться кисло-солодкі яблука, ягоди, горіхи, цукрова пудра та небагато кориці. Перемішайте горіхи з ягодами, додавши цукрову пудру та корицю. Видаліть з яблук серцевину та помістіть туди начинку. Готується страва на решітці над вугіллям.
Запечений тофу з овочами
Гаряче та запечене тофу вважається улюбленою стравою тайської кухні. Справжні майстри рекомендують готувати його лише на грилі.
Також, важливим залишається маринад та гарнір. Ви можете використати найпростішу, проте одну з найпоширеніших та найсмачніших заправок. З’єднайте соєвий соус, лимонний сік, оливкову олію та сіль з перцем. Тофу варто маринувати за декілька годин до приготування.
Соєвий сир відмінно поєднується з оливковою олією та порошком карі. Таке поєднання додасть вам гостроти та пікантного смаку.
[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]