blank

Рибні котлети

Рибні котлети – поради при приготуванні 

Заморожену рибу попередньо потрібно розморозити, краще – у холодильнику.

Філе великої риби чудово підходить для рибних котлет. А ось невелику річкову рибу з великою кількістю дрібних кісток краще двічі пропустити через м’ясорубку.

Фарш псується дуже швидко, тож робіть його безпосередньо перед приготуванням рибних котлет.

Рибні котлети в духовці

Щоб рибні котлети в духовці вийшли більш соковитими, потрібно додати до фаршу 5-8 г вершкового масла або свинячого сала на кожні 100 г фаршу.

blank

Рибні котлети

Рибні котлети – це ароматна, неймовірно смачна та дієтична страва. Вони на тривалий час насичують організм, ідеально поєднується з різноманітними гарнірами та соусами. Ніжні рибні котлети стануть чудовою альтернативою звичайній смаженій рибі.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 1 година

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g філе минтая
  • 6 шматочків білого хлібу
  • 100 g молока
  • 1 qt яйце куряче
  • 1 qt цибулі ріпчастої
  • 2 tbsp олії соняшникової
  • Сіль, чорний перець, кріп
  • Сухарі панірувальні

Кроки приготування

  • Для приготування рибних котлет філе минтая промиваємо холодною водою і просушуємо. Потім ріжемо на середні шматочки.
  • Очищаємо від лушпиння цибулю та ділимо її на дві частини.
  • Половину цибулі нарізаємо маленькими шматочками та смажимо до прозорості на розігрітій соняшниковій олії. Вона додасть котлетам особливої солодкості та смаку.
  • Минтай перекручуємо разом із другою половинкою цибулі через м'ясорубку із середньою решіткою.
  • Замочуємо в молоці скибочки білого хліба. Потім їх добре віджимаємо, перекручуємо на м’ясорубці та кладемо в рибний фарш.
  • Додаємо у фарш куряче яйце, подрібнений свіжий кріп і смажену цибулю. Посипаємо фарш для рибних котлет сіллю та чорним перцем і рукою добре замішуємо.
  • Щоб котлети було легше ліпити, і вони зберегли форму під час смаження, поставимо фарш у холодильник на 20-30 хвилин.
  • Руками, змоченими в холодній воді, або за допомогою ложки, робимо з фаршу красиві однакові котлетки.
  • Насипаємо у мисочку панірувальні сухарі й кожну котлету обвалюємо в них.
  • Смажимо рибні котлети у розігрітій соняшниковій олії до отримання рум'яної скоринки з обох боків.
  • Додаємо до рибних котлет на гарнір картоплю або рис і подаємо. Смачного!
Прокрутка до верху