Рибні котлети – поради при приготуванні
Заморожену рибу попередньо потрібно розморозити, краще – у холодильнику.
Філе великої риби чудово підходить для рибних котлет. А ось невелику річкову рибу з великою кількістю дрібних кісток краще двічі пропустити через м’ясорубку.
Фарш псується дуже швидко, тож робіть його безпосередньо перед приготуванням рибних котлет.
Рибні котлети в духовці
Щоб рибні котлети в духовці вийшли більш соковитими, потрібно додати до фаршу 5-8 г вершкового масла або свинячого сала на кожні 100 г фаршу.
Рибні котлети
Рибні котлети – це ароматна, неймовірно смачна та дієтична страва. Вони на тривалий час насичують організм, ідеально поєднується з різноманітними гарнірами та соусами. Ніжні рибні котлети стануть чудовою альтернативою звичайній смаженій рибі.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 g філе минтая
- 6 шматочків білого хлібу
- 100 g молока
- 1 qt яйце куряче
- 1 qt цибулі ріпчастої
- 2 tbsp олії соняшникової
- Сіль, чорний перець, кріп
- Сухарі панірувальні
Кроки приготування
- Для приготування рибних котлет філе минтая промиваємо холодною водою і просушуємо. Потім ріжемо на середні шматочки.
- Очищаємо від лушпиння цибулю та ділимо її на дві частини.
- Половину цибулі нарізаємо маленькими шматочками та смажимо до прозорості на розігрітій соняшниковій олії. Вона додасть котлетам особливої солодкості та смаку.
- Минтай перекручуємо разом із другою половинкою цибулі через м'ясорубку із середньою решіткою.
- Замочуємо в молоці скибочки білого хліба. Потім їх добре віджимаємо, перекручуємо на м’ясорубці та кладемо в рибний фарш.
- Додаємо у фарш куряче яйце, подрібнений свіжий кріп і смажену цибулю. Посипаємо фарш для рибних котлет сіллю та чорним перцем і рукою добре замішуємо.
- Щоб котлети було легше ліпити, і вони зберегли форму під час смаження, поставимо фарш у холодильник на 20-30 хвилин.
- Руками, змоченими в холодній воді, або за допомогою ложки, робимо з фаршу красиві однакові котлетки.
- Насипаємо у мисочку панірувальні сухарі й кожну котлету обвалюємо в них.
- Смажимо рибні котлети у розігрітій соняшниковій олії до отримання рум'яної скоринки з обох боків.
- Додаємо до рибних котлет на гарнір картоплю або рис і подаємо. Смачного!