Для приготування рибних котлет філе минтая промиваємо холодною водою і просушуємо. Потім ріжемо на середні шматочки.
Очищаємо від лушпиння цибулю та ділимо її на дві частини.
Половину цибулі нарізаємо маленькими шматочками та смажимо до прозорості на розігрітій соняшниковій олії. Вона додасть котлетам особливої солодкості та смаку.
Минтай перекручуємо разом із другою половинкою цибулі через м'ясорубку із середньою решіткою.
Замочуємо в молоці скибочки білого хліба. Потім їх добре віджимаємо, перекручуємо на м’ясорубці та кладемо в рибний фарш.
Додаємо у фарш куряче яйце, подрібнений свіжий кріп і смажену цибулю. Посипаємо фарш для рибних котлет сіллю та чорним перцем і рукою добре замішуємо.
Щоб котлети було легше ліпити, і вони зберегли форму під час смаження, поставимо фарш у холодильник на 20-30 хвилин.
Руками, змоченими в холодній воді, або за допомогою ложки, робимо з фаршу красиві однакові котлетки.
Насипаємо у мисочку панірувальні сухарі й кожну котлету обвалюємо в них.
Смажимо рибні котлети у розігрітій соняшниковій олії до отримання рум'яної скоринки з обох боків.
Додаємо до рибних котлет на гарнір картоплю або рис і подаємо. Смачного!