Пудинг з цвітної капусти

пудинг
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко

Цвітна капуста – давнішній вид капустяних рослин. Вона з’явилася у Західній Європі ще у 16 сторіччі. З цвітної капусти можна приготувати безліч найсмачніших страв – перших, других, овочевих салатів.

 1 кг цвітної капусти
 2 яйця
 3 ст. л. манної крупи
 2 ст. л. вершкового масла
 2 ч. л. цукру
 3 ст. л. панірувальних сухарів
 сіль
1

Підготовлені суцвіття цвітної капусти кладемо у киплячу підсолену воду й відварюємо до готовності.

2

Розбираємо цвітну капусту на окремі невеличкі качанчики.

3

Масло розтираємо з жовтками, додаємо манну крупу, цукор.

4

В отриману масу вкладаємо цвітну капусту й ретельно розтираємо.

5

Яєчні білки збиваємо у піну й обережно додаємо до маси з цвітною капустою.

6

Отриману масу викладаємо у форму, змащену вершковим маслом та відварюємо на пару протягом 30-40 хвилин під кришкою.

7

Подаємо пудинг з цвітної капусти з пікантним простим соусом: на вершковому маслі злегка підсмажуємо сухарі.

Цвітна капуста – рецепти приготування 

Цвітна капуста містить багато білків, вітамінів, мікроелементів, вона є корисним дієтичним продуктом. Її можна маринувати, консервувати. У салатах цвітна капуста чудово поєднується з кабачками, огірками, вареним яйцем. Навіть качан і основу листя цвітної капусти не варто викидати. Їх дрібно нарізають та відварюють. Отриманий відвар, багатий на поживні речовини, можна використовувати на приготування супу або соусу.

Цікаве про цвітну капусту

У великих голівках цвітної капусти може налічуватися до 2 тисяч пагонів. Досить рідкісним різновидом цвітної капусти є чорна цвітна капуста з темно-фіолетовими суцвіттями, які після відварювання у підсоленій воді стають яскраво-зеленими. 

Інгредієнти

 1 кг цвітної капусти
 2 яйця
 3 ст. л. манної крупи
 2 ст. л. вершкового масла
 2 ч. л. цукру
 3 ст. л. панірувальних сухарів
 сіль

Кроки рецепта

1

Підготовлені суцвіття цвітної капусти кладемо у киплячу підсолену воду й відварюємо до готовності.

2

Розбираємо цвітну капусту на окремі невеличкі качанчики.

3

Масло розтираємо з жовтками, додаємо манну крупу, цукор.

4

В отриману масу вкладаємо цвітну капусту й ретельно розтираємо.

5

Яєчні білки збиваємо у піну й обережно додаємо до маси з цвітною капустою.

6

Отриману масу викладаємо у форму, змащену вершковим маслом та відварюємо на пару протягом 30-40 хвилин під кришкою.

7

Подаємо пудинг з цвітної капусти з пікантним простим соусом: на вершковому маслі злегка підсмажуємо сухарі.

Пудинг з цвітної капусти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори