Ліниві вареники

ліниви вареники
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка45 хвПриготування2 хвЗагальний час47 хв

Рецепт лінивих вареників виручить, коли потрібно нашвидкоруч приготувати поживний сніданок або другу страву на обід. Дивимось, як приготувати дуже смачні ліниві вареники з сиром.

 180 гр пшеничного борошна
 2 ст. л. цукру
 1 яйце
 500 гр картоплі
 щіпка солі
 1 цибуля
1

Зварити картоплю, пом'яти на пюре і залишити вистудитись.

картопля почищена

2

Додати до картопляного пюре борошоно, яйце і замисити тісто. Воно має бути м’яким, еластичним, злегка прилипати до рук – тоді ліниві вареники будуть пухкими. Щоб вареники менше прилипали, можна руки злегка вмочати у воду.

продукти на палюшки

3

Із частини тіста зробимо ковбаску й нарізаємо однакові шматочки – це вже і є ліниві вареники. Проте, їм можна надати будь-яку форму за вашим смаком – круглу, видовжену, у вигляді ромбиків. Якщо з однієї сторони варенички притиснути виделкою, отримаємо рифлену поверхню.

наліплені палюшки

4

У каструлю з кип’ячою водою кидаємо ліниві вареники. Коли вони спливуть, варимо ще 1,5 хвилини та виймаємо друшляком. Не потрібно переварювати, інакше ліниві вареники стануть твердими й несмачними.

палюшки у кастрюлі

5

Подаємо ліниві вареники з підсмаженою цибулькою. Можна також додати смачної сметанки. Насолоджуйтесь!

палюшки

Рецепт лінивих вареників з запасом

Дуже зручно приготувати одразу багато тіста для лінивих вареників. Тоді їх можна щільно укласти на дощечку, що посипана борошном, і поставити у морозилку на 2-3 години. Потім просто перекласти у поліетиленовий пакет – маєте приємний запас лінивих вареників на всяк випадок.

Рецепт лінивих вареників з картоплею

Традиційно ліниві вареники готують з сиром. А що робити, якщо сиру немає? Можливо, залишилося картопляне пюре, тоді приготуємо ліниві вареники з картоплею – рецепт такий самий, як з сиром. Звичайно, цукор не потрібен, а подавати такі варенички можна з розтопленим вершковим маслом, духмяною засмажкою із цибулі, будь-яким овочевим салатом.

Інгредієнти

 180 гр пшеничного борошна
 2 ст. л. цукру
 1 яйце
 500 гр картоплі
 щіпка солі
 1 цибуля

Кроки рецепта

1

Зварити картоплю, пом'яти на пюре і залишити вистудитись.

картопля почищена

2

Додати до картопляного пюре борошоно, яйце і замисити тісто. Воно має бути м’яким, еластичним, злегка прилипати до рук – тоді ліниві вареники будуть пухкими. Щоб вареники менше прилипали, можна руки злегка вмочати у воду.

продукти на палюшки

3

Із частини тіста зробимо ковбаску й нарізаємо однакові шматочки – це вже і є ліниві вареники. Проте, їм можна надати будь-яку форму за вашим смаком – круглу, видовжену, у вигляді ромбиків. Якщо з однієї сторони варенички притиснути виделкою, отримаємо рифлену поверхню.

наліплені палюшки

4

У каструлю з кип’ячою водою кидаємо ліниві вареники. Коли вони спливуть, варимо ще 1,5 хвилини та виймаємо друшляком. Не потрібно переварювати, інакше ліниві вареники стануть твердими й несмачними.

палюшки у кастрюлі

5

Подаємо ліниві вареники з підсмаженою цибулькою. Можна також додати смачної сметанки. Насолоджуйтесь!

палюшки

Ліниві вареники

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори