Котлети у духовці

АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка20 хвПриготування30 хвЗагальний час50 хв

Дізнайтеся про переваги запікання котлет у духовці і про те, як зробити їх дуже соковитими та неймовірно смачними. Сподіваємося, що вам стане у пригоді наш простий рецепт котлет у духовці, приготування яких забере у вас небагато часу та сил.

 1 кг м'яса (яловичина+свинина)
 3 шт картоплі
 2 шт цибулі ріпчастої
 2 шт яєць
 спеції – дрібка
 50 гр зелені свіжої
 1 ч. л. солі
 2 ст. л. рослинної олії
 перець чорний мелений – дрібка
1

Перекручуємо м'ясо разом із цибулею та зеленню через м'ясорубку.

2

Додаємо у перекручене м’ясо яйця, солимо, перчимо та додаємо спеції.

3

Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси та трохи відбиваємо фарш.

4

Картоплю натираємо на великій тертці, це допоможе нам зробити котлети у духовці соковитими, а також вони матимуть досить незвичайну консистенцію. Трохи віджимаємо картоплю від соку та викладаємо в миску з фаршем.

5

Ще раз гарненько перемішуємо фарш.

6

Мокрими руками формуємо з фаршу невеликі круглі кульки та стискаємо їх із двох боків, викладаємо на змащене олією деко.

7

Змащуємо верх котлет олією або покладемо на кожну котлетку невеличкий шматочок вершкового масла, так вони будуть більш соковиті.

8

Ставимо деко в розігріту до 200°С духовку та запікаємо 10 хвилин. Потім знижуємо температуру до 180°С та готуємо ще 20 хвилин. Наші котлетки готові!

Соковиті котлети в духовці - різновиди рецептів

Фарш для котлет в духовці може бути будь-який – з курятини, індички. При приготуванні котлет у духовці до фаршу можна додавати смажені гриби, тушковану капусту, солодкий перець або білий хліб, замочений у молоці.

Інгредієнти

 1 кг м'яса (яловичина+свинина)
 3 шт картоплі
 2 шт цибулі ріпчастої
 2 шт яєць
 спеції – дрібка
 50 гр зелені свіжої
 1 ч. л. солі
 2 ст. л. рослинної олії
 перець чорний мелений – дрібка

Кроки рецепта

1

Перекручуємо м'ясо разом із цибулею та зеленню через м'ясорубку.

2

Додаємо у перекручене м’ясо яйця, солимо, перчимо та додаємо спеції.

3

Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси та трохи відбиваємо фарш.

4

Картоплю натираємо на великій тертці, це допоможе нам зробити котлети у духовці соковитими, а також вони матимуть досить незвичайну консистенцію. Трохи віджимаємо картоплю від соку та викладаємо в миску з фаршем.

5

Ще раз гарненько перемішуємо фарш.

6

Мокрими руками формуємо з фаршу невеликі круглі кульки та стискаємо їх із двох боків, викладаємо на змащене олією деко.

7

Змащуємо верх котлет олією або покладемо на кожну котлетку невеличкий шматочок вершкового масла, так вони будуть більш соковиті.

8

Ставимо деко в розігріту до 200°С духовку та запікаємо 10 хвилин. Потім знижуємо температуру до 180°С та готуємо ще 20 хвилин. Наші котлетки готові!

Котлети у духовці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору