Гарбузова каша

гарбузова каша
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка35 хвПриготування30 хвЗагальний час1 год 5 хв

Приготуємо смачну і корисну кашу з гарбуза на пшоні, адже поєднання пшона і гарбуза – це джерело корисних мікроелементів. Пшоняна каша з гарбузом вважається дієтичним продуктом і є низькокалорійною. Ми поділимося маленькими секретами від найкращих кухарів, деякі нюанси ви точно ніде не зустрінете! Дуже радимо спробувати!

 500 гр гарбуза
 1 скл. пшона
 2 скл. молока
 1 скл. води
 1 яблуко
 2 ст. л. цукру
 1 ст. л. вершкового масла
 1 ст. л. меду
 ваніль
1

Гарбуз та яблуко очищаємо й нарізаємо кубиками.

2

Заливаємо невеликою кількістю води – майже врівень з порізаними яблуком та гарбузом. Доводимо до кипіння й варимо 10-12 хвилин.

3

Пшоно промиваємо ретельно декілька разів. Заливаємо водою й молоком, ставимо на плиту.

4

Після закипання додаємо цукор, зменшуємо вогонь до мінімуму.

5

Наш гарбуз з яблуком вже готові. Гарно розтираємо їх товкачкою й перекладаємо у каструлю з пшоняною кашею. Ретельно перемішуємо.

6

Варимо кашу з гарбуза на молоці на маленькому вогні до готовності пшона, приблизно 25-30 хвилин.

7

У готову гарбузову кашу додаємо ваніль і вершкове масло, залишаємо на 10 хвилин для настоювання.

8

Перед самою подачею додаємо мед. Це важливо, адже при температурі понад 50°С мед втрачає свої корисні якості.

Каша гарбузова з лимоном та апельсином

Радимо замість яблука спробувати дрібно порізати чверть лимона або невеликий апельсин. Вас здивує вишуканий аромат і незвичний колорит гарбузової каші, адже зовсім не відчувається дещо простий смак пшона. А якщо вам подобається не дуже густа каша, можна, з самого початку взяти на 0,5 склянки молока більше.

Рисова каша з гарбузом 

Кашу з гарбуза можна приготувати й з рисом, вона виходить дуже ніжною й делікатною. Гарбузову кашу на молоці у мультиварці можна зварити взагалі дуже швидко. У наш час купити гарбуз можна навіть взимку, у супермаркеті або на ринку. Тож потіште себе таким простим, смачним і дуже корисним десертом.

Інгредієнти

 500 гр гарбуза
 1 скл. пшона
 2 скл. молока
 1 скл. води
 1 яблуко
 2 ст. л. цукру
 1 ст. л. вершкового масла
 1 ст. л. меду
 ваніль

Кроки рецепта

1

Гарбуз та яблуко очищаємо й нарізаємо кубиками.

2

Заливаємо невеликою кількістю води – майже врівень з порізаними яблуком та гарбузом. Доводимо до кипіння й варимо 10-12 хвилин.

3

Пшоно промиваємо ретельно декілька разів. Заливаємо водою й молоком, ставимо на плиту.

4

Після закипання додаємо цукор, зменшуємо вогонь до мінімуму.

5

Наш гарбуз з яблуком вже готові. Гарно розтираємо їх товкачкою й перекладаємо у каструлю з пшоняною кашею. Ретельно перемішуємо.

6

Варимо кашу з гарбуза на молоці на маленькому вогні до готовності пшона, приблизно 25-30 хвилин.

7

У готову гарбузову кашу додаємо ваніль і вершкове масло, залишаємо на 10 хвилин для настоювання.

8

Перед самою подачею додаємо мед. Це важливо, адже при температурі понад 50°С мед втрачає свої корисні якості.

Гарбузова каша

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору