Фарширований перець

Фарширований перець
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка25 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 25 хв

Фарширований перець – дуже смачна страва, гарнір з овочами й м’ясом. У порівнянні з голубцями, рецепт фаршированого перцю значно простіший і досить швидкий. А якщо для приготування взяти перці різних кольорів жовтий, червоний, помаранчевий, і красиво подати на стіл – смакота неперевершена!

 500 гр м’ясного фаршу
 12 перців болгарських
 800 гр рису
 2 моркви
 2 цибулі
 1 помідор
 2 ст. л. томатного соусу
 100 мл сметани
 2 щіпки солі, перцю, зелені
 3 ст. л. олії
1

З перцю зрізаємо верхню частину, очищаємо від насіння.

2

Цибулю дрібно нарізаємо й пасеруємо на розігрітій сковороді з олією.

3

Моркву натираємо на тертці, нарізаємо помідор, додаємо до цибулі й смажимо разом ще 4-5 хвилин.

4

Рис відварюємо у киплячій воді протягом 8-10 хвилин. Відкидаємо на сито.

5

Змішуємо м'ясний фарш, рис, цибулю з морквою, зелень, перчимо, солимо. Частину пасерованих овочів залишимо для соусу.

6

Підготовлений перець фаршируємо начинкою та укладаємо вертикально у широку каструлю.

7

Приготуємо соус для тушкування фаршированого перцю: розмішаємо у 100-150 мл питної води томатний соус, сметану й решту пасерованих овочів.

8

Заливаємо фарширований перець соусом, не переливаючи за краї перцю. Тушкуємо на помірному вогні під кришкою протягом 1 години.

9

Прикрашаємо зеленню, подаємо зі сметаною, соусом, у якому перець тушкувався.

Фарширований перець – вегетаріанські рецепти

Чудово смакує вегетаріанський рецепт фаршированого перцю просто з овочами, без м’яса. Крім того, виявляється, болгарський перець можна нафарширувати моцарелою й оливками, твердим сиром, домашнім сиром з часником.

Болгарський рецепт фаршированого перцю – швидко й оригінально

Очищений перець ставимо у духовку для пом’якшення. Для фаршу натираємо бринзу, додаємо м’якуш помідора, кріп і начиняємо перець. Потім обсмажуємо фарширований перець на сковороді з обох сторін, але спочатку вмочуємо у панірувальні сухарі, потім у збите яйце та знову у сухарики.

Смачного!

Інгредієнти

 500 гр м’ясного фаршу
 12 перців болгарських
 800 гр рису
 2 моркви
 2 цибулі
 1 помідор
 2 ст. л. томатного соусу
 100 мл сметани
 2 щіпки солі, перцю, зелені
 3 ст. л. олії

Кроки рецепта

1

З перцю зрізаємо верхню частину, очищаємо від насіння.

2

Цибулю дрібно нарізаємо й пасеруємо на розігрітій сковороді з олією.

3

Моркву натираємо на тертці, нарізаємо помідор, додаємо до цибулі й смажимо разом ще 4-5 хвилин.

4

Рис відварюємо у киплячій воді протягом 8-10 хвилин. Відкидаємо на сито.

5

Змішуємо м'ясний фарш, рис, цибулю з морквою, зелень, перчимо, солимо. Частину пасерованих овочів залишимо для соусу.

6

Підготовлений перець фаршируємо начинкою та укладаємо вертикально у широку каструлю.

7

Приготуємо соус для тушкування фаршированого перцю: розмішаємо у 100-150 мл питної води томатний соус, сметану й решту пасерованих овочів.

8

Заливаємо фарширований перець соусом, не переливаючи за краї перцю. Тушкуємо на помірному вогні під кришкою протягом 1 години.

9

Прикрашаємо зеленню, подаємо зі сметаною, соусом, у якому перець тушкувався.

Фарширований перець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори