Домашні чипси у духовці – смачно й корисно

Домашні чіпси
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування15 хвЗагальний час30 хв

Якщо вам смакують чипси, але ви їх їсте нечасто через сумнівну користь, то цей рецепт домашніх чипсів у духовці вам точно сподобається. Адже традиційні чипси, які смажать у великій кількості олії, дійсно, не дуже корисна страва, щоби нею насолоджуватися щодня.

 5 картоплин
 2 ст. л. олії
 солодка мелена паприка – до смаку
 сіль – до смаку
1

Картоплю очищаємо та нарізаємо тоненькими слайсами завтовшки не більше 2 мм.

2

Занурюємо майбутні картопляні чипси у холодну воду на 3-4 хвилини, щоб позбутися зайвого крохмалю. А відтак, зробити домашні чипси ще більш корисними.

3

Виймаємо слайси з води, викладаємо на рушник з тканини (не паперовий) і просушуємо.

4

Складаємо чипси у глибокий посуд і ретельно перемішуємо з сіллю та паприкою. Проте, ви можете взяти будь-які інші спеції – орегано, чорний перець чи ті, які найбільше вам смакують.

5

Викладаємо картопляні слайси у деко на пергамент, змащений олією, одним шаром. Зверху можна накрити чипси аркушем пергаменту, в залежності від особливостей вашої духовки.

6

Ставимо деко у розігріту духовку 180°С на 15 хвилин, щоб у картоплі з’явився золотавий колір.

7

Подаємо домашні чипси зі свіжою зеленню, домашнім кетчупом або улюбленим соусом.

Рецепти чипсів – декілька правил 

Щоби чипси були хрумкими, найперше, що важливо – сорт картоплі. Краще взяти більш щільну картоплю, яку потрібно відварювати до готовності 15-20 хвилин, ніж ту, що швидко розварюється. Друге правило – вибирати оптимальну температуру смаження чипсів, вони повинні смажитися на сковороді на досить великому вогні, а не тушкуватися. 

Картопляні чипси у мікрохвильовій печі  

Домашні чипси у мікрохвильовці – делікатна страва, адже приготувати їх можна без олії. Готуємо слайси, додаємо спеції за смаком та викладаємо чипси одним шаром на пергамент. Мікрохвильову піч налаштовуємо на потужність 750 Вт та готуємо протягом 3-4 хвилин. Орієнтуємося за зовнішнім виглядом, одразу виймаємо чипси й трішки зачекаємо, щоб з’явився хрумкіт.

Інгредієнти

 5 картоплин
 2 ст. л. олії
 солодка мелена паприка – до смаку
 сіль – до смаку

Кроки рецепта

1

Картоплю очищаємо та нарізаємо тоненькими слайсами завтовшки не більше 2 мм.

2

Занурюємо майбутні картопляні чипси у холодну воду на 3-4 хвилини, щоб позбутися зайвого крохмалю. А відтак, зробити домашні чипси ще більш корисними.

3

Виймаємо слайси з води, викладаємо на рушник з тканини (не паперовий) і просушуємо.

4

Складаємо чипси у глибокий посуд і ретельно перемішуємо з сіллю та паприкою. Проте, ви можете взяти будь-які інші спеції – орегано, чорний перець чи ті, які найбільше вам смакують.

5

Викладаємо картопляні слайси у деко на пергамент, змащений олією, одним шаром. Зверху можна накрити чипси аркушем пергаменту, в залежності від особливостей вашої духовки.

6

Ставимо деко у розігріту духовку 180°С на 15 хвилин, щоб у картоплі з’явився золотавий колір.

7

Подаємо домашні чипси зі свіжою зеленню, домашнім кетчупом або улюбленим соусом.

Домашні чипси у духовці – смачно й корисно

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору