Go Back
Домашні чіпси

Домашні чипси у духовці – смачно й корисно

Якщо вам смакують чипси, але ви їх їсте нечасто через сумнівну користь, то цей рецепт домашніх чипсів у духовці вам точно сподобається. Адже традиційні чипси, які смажать у великій кількості олії, дійсно, не дуже корисна страва, щоби нею насолоджуватися щодня.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Європейська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 15 хвилин
Загальний час: 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 5 картоплин
  • 2 tbsp олії
  • солодка мелена паприка – до смаку
  • сіль – до смаку

Кроки приготування

  • Картоплю очищаємо та нарізаємо тоненькими слайсами завтовшки не більше 2 мм.
  • Занурюємо майбутні картопляні чипси у холодну воду на 3-4 хвилини, щоб позбутися зайвого крохмалю. А відтак, зробити домашні чипси ще більш корисними.
  • Виймаємо слайси з води, викладаємо на рушник з тканини (не паперовий) і просушуємо.
  • Складаємо чипси у глибокий посуд і ретельно перемішуємо з сіллю та паприкою. Проте, ви можете взяти будь-які інші спеції – орегано, чорний перець чи ті, які найбільше вам смакують.
  • Викладаємо картопляні слайси у деко на пергамент, змащений олією, одним шаром. Зверху можна накрити чипси аркушем пергаменту, в залежності від особливостей вашої духовки.
  • Ставимо деко у розігріту духовку 180°С на 15 хвилин, щоб у картоплі з’явився золотавий колір.
  • Подаємо домашні чипси зі свіжою зеленню, домашнім кетчупом або улюбленим соусом.
QR Code linking back to recipe