Картоплю очищаємо та нарізаємо тоненькими слайсами завтовшки не більше 2 мм.
Занурюємо майбутні картопляні чипси у холодну воду на 3-4 хвилини, щоб позбутися зайвого крохмалю. А відтак, зробити домашні чипси ще більш корисними.
Виймаємо слайси з води, викладаємо на рушник з тканини (не паперовий) і просушуємо.
Складаємо чипси у глибокий посуд і ретельно перемішуємо з сіллю та паприкою. Проте, ви можете взяти будь-які інші спеції – орегано, чорний перець чи ті, які найбільше вам смакують.
Викладаємо картопляні слайси у деко на пергамент, змащений олією, одним шаром. Зверху можна накрити чипси аркушем пергаменту, в залежності від особливостей вашої духовки.
Ставимо деко у розігріту духовку 180°С на 15 хвилин, щоб у картоплі з’явився золотавий колір.
Подаємо домашні чипси зі свіжою зеленню, домашнім кетчупом або улюбленим соусом.