Булгур

АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка10 хвПриготування15 хвЗагальний час25 хв

Булгур – традиційна для країн Далекого Сходу крупа, до нас прийшла нещодавно, але стрімко набула популярності, завдяки простоті приготування та універсальності. Булгур готується шляхом термічної обробки зерен пшениці з подальшим їх висушуванням та подрібненням. Завдяки такому способу приготування, булгур потребує дуже короткотривалого варіння, а часто достатньо і просто дати йому настоятись в гарячій воді. Дуже добре пасує до м’ясних страв, холодних та теплих салатів, ідеальний для вегетаріанського меню.

 4 склянки води
 2 склянки булгуру
 сіль
1

Довести воду до кипіння, всипати булгур і, помішуючи на малому вогні, почекати поки крупа вбере воду.

2

Накрити каструлю чистим кухонним рушником, а тоді кришкою. Дати постояти 10 хв.

3

Перемішати вилкою, щоби зробити крупу розсипчастою, посолити.

Залежно від страви, перед подачею булгур можна нагріти на парі чи в мікрохвильовій печі з додаванням масла або оливкової олії чи дотримуватись кроків рецепта, що обрали. На час посту чи для вегетаріанського меню, пропонуємо вам приготувати булгур з овочами: https://fayni-recepty.com.ua/retsept/bulgur-z-ovochamy/.

Інгредієнти

 4 склянки води
 2 склянки булгуру
 сіль

Кроки рецепта

1

Довести воду до кипіння, всипати булгур і, помішуючи на малому вогні, почекати поки крупа вбере воду.

2

Накрити каструлю чистим кухонним рушником, а тоді кришкою. Дати постояти 10 хв.

3

Перемішати вилкою, щоби зробити крупу розсипчастою, посолити.

Булгур

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору