Булгур з овочами

булгур
АвторAnnaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування30 хвЗагальний час45 хв

Булгур – смачна і дуже поживна крупа, мало вживана в українській кухні, але дійсно варта уваги. В рецепті, що ми пропонуємо вам сьогодні, булгур прекрасно поєднується з овочами і готується за принципом «пілаф», тобто одночасно з іншими інгредієнтами. Страва без м’яса, тому підійде як для посту так і для вегетаріанського меню, але при бажанні ви можете доповнити його смаженими кусочками курячого чи телячого філе чи навіть креветками.

 250 гр крупи булгур
 2 шт морквини
 1 кубик овочевого бульйону
 1 червоний солодкий перець
 1 стебло селери
 1 шт баклажан
 петрушка
 оливкова олія
 сіль, перець
1

Всі овочі, разом з селерою, нарізати однакового розміру малими кубиками

2

Довести до кипіння 0.5 л води і розчини бульйон.

3

В глибокій сковороді нагріти пару ложок олії і обсмажити булгур протягом хвилини. Додати овочі і готувати разом ще 2-3 хвилини.

4

Влити бульйон, посолити, поперчити і готувати під кришкою 20 хв.

5

Подавати посипаним свіжою петрушкою. Як альтернативу, можна взяти кінзу чи базилік, залежно від вподобань.

Інгредієнти

 250 гр крупи булгур
 2 шт морквини
 1 кубик овочевого бульйону
 1 червоний солодкий перець
 1 стебло селери
 1 шт баклажан
 петрушка
 оливкова олія
 сіль, перець

Кроки рецепта

1

Всі овочі, разом з селерою, нарізати однакового розміру малими кубиками

2

Довести до кипіння 0.5 л води і розчини бульйон.

3

В глибокій сковороді нагріти пару ложок олії і обсмажити булгур протягом хвилини. Додати овочі і готувати разом ще 2-3 хвилини.

4

Влити бульйон, посолити, поперчити і готувати під кришкою 20 хв.

5

Подавати посипаним свіжою петрушкою. Як альтернативу, можна взяти кінзу чи базилік, залежно від вподобань.

Булгур з овочами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори