Домашня ковбаса

Домашня ковбаса

Домашня ковбаса

Домашня ковбаса

Якщо ви поціновувач м’ясних продуктів, то цей рецепт однозначно сподобається вам. Домашня українська ковбаса – що може бути ще краще?! Це натуральний домашній продукт, з надзвичайним смаком та ароматом. Вона чудово пасуватиме до святкового столу, смакуватиме з печеною картоплею, булгуром та іншими стравами. Зверніть увагу, хтось вважає краще перемелювати м’ясо у м’ясорубці, а дехто радить цього уникати. Тому вони нарізають його ножем на тонкі кубики. Також, ви можете поєднувати два види м’яса, але обов’язково зважайте на їхню жирність. Домашня ковбаса буде надзвичайно смачна, якщо ви дотримуватиметесь балансу між жирним м’ясом та нежирним. Дехто з господарів додають ще гірчицю та відкладають м’ясо на 1-2 дні, попередньо добре перемішавши його та «відбивши». Останній спосіб виконують таким чином: вимішуйте фарш як тісто, піднімайте та кидайте знову у миску, потім піднімаєте та знову кидаєте. Чим довше ви це робите, тим смачніший фарш отримуєте.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 35 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 35 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Інгредієнти:

  • 700 g свинини
  • 2 зубчики часнику
  • 0,5 tsp меленого мускатного горіха
  • 0,5 tsp меленого чорного перцю
  • 3 qt чорного перцю
  • 0,5 tbsp солі
  • 4 qt очищених кишок
  • дрібка цукру

Кроки приготування

Спосіб приготування:

  • Холодне м’ясо пропустіть через м’ясорубку. Для цього використовуйте насадку з великою сіткою.
  • В окремій посудині змішайте всі спеції та дрібно нарізаний часник. Все перемішайте до однорідної структури.
  • Висипте їх до м’яса та добре вимішайте руками.
  • Щоб набити кишки фаршем використовуйте спеціальну насадку з м’ясорубкою. Також, ви можете самотужки робити це. Уважно слідкуйте за тим, щоб повітря не проникнуло у кишки. Та якщо воно все-таки потрапило, то легенько проколіть ту частину голкою. З обох сторін зав’яжіть нитками.
  • Більшість господинь рекомендують вивішувати сиру ковбасу у кухні на декілька годин. Ми також дотримувались цього способу.
  • Потім відкладіть на добу в холодильник.
  • Після цього, варіть її на водяній бані протягом 45 хвилин.
  • У застелену форму пергаментом викладіть домашню ковбасу та випікайте при температурі 200 градусів протягом 15 хвилин до утворення рум’яного кольору
  • Ароматна та смачна домашня ковбаса готова!
Прокрутка до верху