Шакшука
Страва родом з Північної Африки та Близького Сходу, яку прийнято споживати на сніданок або протягом дня. Готується на основі яєць типу пашот з томатним соусом, цибулею, солодким перцем та кумином. Традиційно подається у чавунній пательні, в якій і готується в печі.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 6 великих яєць
- 1 велика цибулина, нарізана кубиками або кружальцями
- 3 ст.л. оливкової олії
- 1 великий червоний солодкий перець, нарізаний кубиками або соломкою
- 3 зубці часнику,
- подрібнені 2 х 400 гр банки томатів шматочками у власному соку
- 150 гр фети (факультативно)
- 1 кавова ложка паприки
- 1 кавова ложка меленого кумину
- щіпка гострого перцю
- сіль, перець
- свіжа кінза
Кроки приготування
- Нагріти духовки до 190 градусів
- Приготувати пательню, яку можна ставити в духовку. Нагріти в ній олію. Цибулю та солодкий перець готувати, поки не стануть м’якими, тоді додати часник, паприку, гострий перець та кумин.
- Додати томати, розім’яти виделкою і готувати на слабкому вогні біля 10 хвилин. Соус повинен загуснути. Посолити, поперечити, додати подрібнену фету.
- Акуратно вибити яйця так, щоби жовтки залишились цілими. Посолити і поперчити яйця.
- Відправити пательню в духовку на 7-10 хвилин, залежно від того, якої готовності яйця ви любите. Перед тим, як подавати, притрусити свіжою кінзою. Найкраще смакує з сірим хлібом.