шакшука

Шакшука

шакшука

Шакшука

Страва родом з Північної Африки та Близького Сходу, яку прийнято споживати на сніданок або протягом дня. Готується на основі яєць типу пашот з томатним соусом, цибулею, солодким перцем та кумином. Традиційно подається у чавунній пательні, в якій і готується в печі.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 35 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 6 великих яєць
  • 1 велика цибулина, нарізана кубиками або кружальцями
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1 великий червоний солодкий перець, нарізаний кубиками або соломкою
  • 3 зубці часнику,
  • подрібнені 2 х 400 гр банки томатів шматочками у власному соку
  • 150 гр фети (факультативно)
  • 1 кавова ложка паприки
  • 1 кавова ложка меленого кумину
  • щіпка гострого перцю
  • сіль, перець
  • свіжа кінза

Кроки приготування

  • Нагріти духовки до 190 градусів
  • Приготувати пательню, яку можна ставити в духовку. Нагріти в ній олію. Цибулю та солодкий перець готувати, поки не стануть м’якими, тоді додати часник, паприку, гострий перець та кумин.
  • Додати томати, розім’яти виделкою і готувати на слабкому вогні біля 10 хвилин. Соус повинен загуснути. Посолити, поперечити, додати подрібнену фету.
  • Акуратно вибити яйця так, щоби жовтки залишились цілими. Посолити і поперчити яйця.
  • Відправити пательню в духовку на 7-10 хвилин, залежно від того, якої готовності яйця ви любите. Перед тим, як подавати, притрусити свіжою кінзою. Найкраще смакує з сірим хлібом.
Прокрутка до верху