Паштет з лосося
Смачна, делікатна та швидка у приготуванні закуска. Можна подавати з тостами, крекерами, хлібцями, овочевим салатом. Зберігається в холодильнику декілька днів і смакуватиме на сніданок чи перекус.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 400 g філе лосося
- 100 g копченого лосося
- 2 cups сухого білого вина
- 1 цибулина
- 3 tbsp сметани
- 3 tbsp домашнього майонезу
- 1 tsp тертої лимонної цедри
- 3 tbsp лимонного соку
- половина дрібно нарізаної невеличкої цибулини
- чорний перець
- горошком сіль
Кроки приготування
- Змішати вино, цибулю-шалот і горошини перцю в неглибокій каструлі. Тушкувати, поки цибуля не стане м’якою, приблизно 5-6 хвилин.
- Додати філе лосося і готувати 3-4 хвилини. Викласти лосося на тарілку.
- Процідити рідину, викинути перець, але залишити цибулю.
- Разом збити сметану, майонез, лимонний сік і цедру. Додати філе лосося, шматочки копченого лосося, свіжу цибулю і тушковану цибулю.
- Легко збити блендером, але не до однорідної маси. Посолити і поперчити, за потреби.
- Перед подачею, можна притрусити дрібно нарізаною зеленою цибулькою.