паштет з лосося

Паштет з лосося

паштет з лосося

Паштет з лосося

Смачна, делікатна та швидка у приготуванні закуска. Можна подавати з тостами, крекерами, хлібцями, овочевим салатом. Зберігається в холодильнику декілька днів і смакуватиме на сніданок чи перекус.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 25 хвилин
Загальний час: 35 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 400 g філе лосося
  • 100 g копченого лосося
  • 2 cups сухого білого вина
  • 1 цибулина
  • 3 tbsp сметани
  • 3 tbsp домашнього майонезу
  • 1 tsp тертої лимонної цедри
  • 3 tbsp лимонного соку
  • половина дрібно нарізаної невеличкої цибулини
  • чорний перець
  • горошком сіль

Кроки приготування

  • Змішати вино, цибулю-шалот і горошини перцю в неглибокій каструлі. Тушкувати, поки цибуля не стане м’якою, приблизно 5-6 хвилин.
  • Додати філе лосося і готувати 3-4 хвилини. Викласти лосося на тарілку.
  • Процідити рідину, викинути перець, але залишити цибулю.
  • Разом збити сметану, майонез, лимонний сік і цедру. Додати філе лосося, шматочки копченого лосося, свіжу цибулю і тушковану цибулю.
  • Легко збити блендером, але не до однорідної маси. Посолити і поперчити, за потреби.
  • Перед подачею, можна притрусити дрібно нарізаною зеленою цибулькою.
Прокрутка до верху