Тісто для курника на кефірі
За цим рецептом приготуємо не просто тісто для курника на кефірі, а смачний легкий пиріг із поживною начинкою! Курник з картоплею та куркою із тіста на кефірі та маргарині – чудовий соковитий пиріг, який смакує холодним і гарячим.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Тісто
- 500 g пшеничного борошна
- 250 ml кефіру
- 100 g маргарину або вершкового масла
- 1 яйце
- 0,5 tsp соди
- 1 tsp соли
Начинка
- 300 g курячого філе
- 2 картоплі
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 яйце
- 50 g вершкового масла
- сіль, перець
Кроки приготування
- Виливаємо кефір у велику миску, додаємо соду й перемішуємо. На жирному кефір пиріг буде м'якшим і ніжнішим.
- Розтоплений маргарин, яйце та сіль додаємо до кефіру, перемішуємо.
- Просіяне борошно всипаємо у кефірно-маргаринову суміш невеличкими порціями й замішуємо тісто виделкою.
- У міру загустіння замішуємо руками, доки тісто стане м'яким і перестане липнути до рук. Загортаємо тісто у плівку та залишаємо при кімнатній температурі на 60 хвилин.
- Цибулю чистимо та нарізаємо дрібно кубиками.
- Очищену картоплю нарізаємо соломкою.
- Куряче філе промиваємо та нарізаємо маленькими шматочками.
- Тісто для курника на кефірі розділимо на дві частини, одну робимо трішки меншою. Більшу частину розкочуємо й викладаємо у форму для випікання, попередньо змащену олією. З тіста формуємо високі бортики для курника.
- На тісто викладаємо шар курки, приправляємо сіллю й меленим перцем.
- Другим шаром викладаємо цибулю, а потім картоплю. Зверху також солимо й перчимо. Холодне вершкове масло нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо на начинку.
- Розкочуємо другу частину тіста, прикриваємо начинку та защипуємо боки. Із залишків тіста можна зробити прикраси. Кілька фігурних розрізів на поверхні зроблять курник на кефірі красивим та апетитним.
- Поверхню пирога змащуємо збитим яйцем. Випікаємо у духовці при 200°С 45-50 хвилин до рум’яної скоринки. Подаємо курник на кефірі гарячим. Смачного!