курник

Тісто для курника на кефірі

курник

Тісто для курника на кефірі

За цим рецептом приготуємо не просто тісто для курника на кефірі, а смачний легкий пиріг із поживною начинкою! Курник з картоплею та куркою із тіста на кефірі та маргарині – чудовий соковитий пиріг, який смакує холодним і гарячим.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 1 година 30 хвилин
Приготування: 45 хвилин
Загальний час: 2 години 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Тісто

  • 500 g пшеничного борошна
  • 250 ml кефіру
  • 100 g маргарину або вершкового масла
  • 1 яйце
  • 0,5 tsp соди
  • 1 tsp соли

Начинка

  • 300 g курячого філе
  • 2 картоплі
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 яйце
  • 50 g вершкового масла
  • сіль, перець

Кроки приготування

  • Виливаємо кефір у велику миску, додаємо соду й перемішуємо. На жирному кефір пиріг буде м'якшим і ніжнішим.
  • Розтоплений маргарин, яйце та сіль додаємо до кефіру, перемішуємо.
  • Просіяне борошно всипаємо у кефірно-маргаринову суміш невеличкими порціями й замішуємо тісто виделкою.
  • У міру загустіння замішуємо руками, доки тісто стане м'яким і перестане липнути до рук. Загортаємо тісто у плівку та залишаємо при кімнатній температурі на 60 хвилин.
  • Цибулю чистимо та нарізаємо дрібно кубиками.
  • Очищену картоплю нарізаємо соломкою.
  • Куряче філе промиваємо та нарізаємо маленькими шматочками.
  • Тісто для курника на кефірі розділимо на дві частини, одну робимо трішки меншою. Більшу частину розкочуємо й викладаємо у форму для випікання, попередньо змащену олією. З тіста формуємо високі бортики для курника.
  • На тісто викладаємо шар курки, приправляємо сіллю й меленим перцем.
  • Другим шаром викладаємо цибулю, а потім картоплю. Зверху також солимо й перчимо. Холодне вершкове масло нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо на начинку.
  • Розкочуємо другу частину тіста, прикриваємо начинку та защипуємо боки. Із залишків тіста можна зробити прикраси. Кілька фігурних розрізів на поверхні зроблять курник на кефірі красивим та апетитним.
  • Поверхню пирога змащуємо збитим яйцем. Випікаємо у духовці при 200°С 45-50 хвилин до рум’яної скоринки. Подаємо курник на кефірі гарячим. Смачного!
Прокрутка до верху