Переважно ми смакуємо мариновану або копчену скумбрію. Але є багато інших рецептів, як смачно приготувати скумбрію: у маринаді, смажену, гарячого або холодного копчення, у салатах. Є й рецепти супів зі скумбрії. Адже це дуже смачна, доступна та корисна риба.
Апетитні страви зі скумбрії
Скумбрія – жирна морська риба, що має ніжний м’якуш, смак якого неможливо сплутати з іншим. Рибне філе скумбрії можна купити у свіжомороженому чи свіжому вигляді. Після заморозки морська рибка не втрачає своїх корисних властивостей. На смак страви зі свіжої або замороженої скумбрії мало відрізняються. Але особливий аромат має скумбрія, що приготовлена на відкритому вогні.
Взагалі, зі скумбрією можна готувати практично будь-які рибні страви, оскільки вона має мало кісток і чудовий смак. Найпопулярніші – копчена скумбрія або запечена в духовці. Смажать досить рідко, оскільки багатьох відлякує насичений присмак риб’ячого жиру. Але якщо замаринувати скумбрію в суміші сухого білого вина та лимонного соку, а потім обваляти у сухарях, занурити у збиті яйця та обсмажити, смак зміниться до невпізнанності.
Скумбрія в маринаді
Характерний рибний запах можна нейтралізувати різними соусами й маринадами. Дуже швидко готується та смачно виходить скумбрія у гарячому маринаді. Неперевершений смак має скумбрія, маринована у гірчичному соусі. Приготуйте скумбрію, тушковану у вершковому грибному соусі з помідорами – це дуже вишукана страва. З маринованого філе скумбрії виходять напрочуд чудові вегетаріанські котлети.
Бутерброди зі скумбрією
Рибні бутерброди з консервованою скумбрією, яйцями та помідорами зможуть наситити й в будній день, і на свято не загубляться на столі. Оригінальну ситну закуску можна приготувати за кілька хвилин. Смак, завдяки скумбрії, виходить ніжний, помідори забезпечують соковитість, відварені яйця – м’яку делікатність та об’єм, а зелена цибуля – яскравий гострий акцент.
Скумбрія, запечена в духовці з травами
Така пісна страва має приємний смак та соковите м’ясо. Скумбрія в духовці походить з французької або голландської кухні. Запекти скумбрію можна в мікрохвильовій печі або в кулінарному рукаві у духовці. Смачною виходить скумбрія у духовці під овочевою подушкою, сирною скоринкою або у томатному маринаді.
Запечена скумбрія вийде пікантною, якщо при запіканні додати ягоди чорної смородини. Скумбрію часто фарширують улюбленими крупами, обов’язково додаючи ароматні трави. До запеченої скумбрії підходять різні гарніри, особливо відварена картопля з вершковим маслом та зеленню, вершкові соуси та білий хліб.
Що приготувати зі скумбрії до святкового столу
Класична святкова шуба із солоною скумбрією або Мімоза з консервованою скумбрією – чудовий рибний салат з картоплею, морквою й цибулею готується дуже просто. Виходять дуже красиві й нарядні страви, й до речі, зовсім не дорогі.
Справжньою окрасою святкового столу стане рулет зі скумбрії. Для начинки можна використовувати різні овочі, сир, часник, спеції, свіжу зелень. Рулет не тільки смачний та ситний, але й має дуже привабливий та апетитний вигляд.