Цвітна капуста – рецепти приготування
Цвітна капуста містить багато білків, вітамінів, мікроелементів, вона є корисним дієтичним продуктом. Її можна маринувати, консервувати. У салатах цвітна капуста чудово поєднується з кабачками, огірками, вареним яйцем. Навіть качан і основу листя цвітної капусти не варто викидати. Їх дрібно нарізають та відварюють. Отриманий відвар, багатий на поживні речовини, можна використовувати на приготування супу або соусу.
Цікаве про цвітну капусту
У великих голівках цвітної капусти може налічуватися до 2 тисяч пагонів. Досить рідкісним різновидом цвітної капусти є чорна цвітна капуста з темно-фіолетовими суцвіттями, які після відварювання у підсоленій воді стають яскраво-зеленими.
Пудинг з цвітної капусти
Цвітна капуста – давнішній вид капустяних рослин. Вона з’явилася у Західній Європі ще у 16 сторіччі. З цвітної капусти можна приготувати безліч найсмачніших страв – перших, других, овочевих салатів.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 kg цвітної капусти
- 2 яйця
- 3 tbsp манної крупи
- 2 tbsp вершкового масла
- 2 tsp цукру
- 3 tbsp панірувальних сухарів
- сіль
Кроки приготування
- Підготовлені суцвіття цвітної капусти кладемо у киплячу підсолену воду й відварюємо до готовності.
- Розбираємо цвітну капусту на окремі невеличкі качанчики.
- Масло розтираємо з жовтками, додаємо манну крупу, цукор.
- В отриману масу вкладаємо цвітну капусту й ретельно розтираємо.
- Яєчні білки збиваємо у піну й обережно додаємо до маси з цвітною капустою.
- Отриману масу викладаємо у форму, змащену вершковим маслом та відварюємо на пару протягом 30-40 хвилин під кришкою.
- Подаємо пудинг з цвітної капусти з пікантним простим соусом: на вершковому маслі злегка підсмажуємо сухарі.