Пшенична каша на молоці
Щоб зварити пшеничну кашу на молоці, потрібно закип’ятити молоко з водою у пропорції 3:1 та у кип’ячу суміш всипати 1 склянку промитої крупи. Варити, помішуючи 10-15 хвилин.
Щоб приготувати пшеничну кашу більш рідку, необхідно взяти молока та води більше.
Пшенична каша з курагою та родзинками
Сухофрукти слід ретельно промити, замочити на 20 хвилин. Потім порізати невеликими шматочками та варити разом з пшеничною кашею – на молоці або воді.
Додаємо вершкове масло, трішки цукру або меду – і смачний сніданок готовий!
Пшенична каша
Найчастіше варять пшеничну кашу на воді. Рецепт, як правильно приготувати пшеничну кашу, простий. Але є кілька цікавих нюансів.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 cups пшеничної крупи
- 4 cups води
Кроки приготування
- Промиваємо пшеничну крупу кілька разів, щоб видалити сміття.
- Заливаємо крупу водою: дрібного помелу – на 15-20 хвилин, великого – на 30-40 хвилин.
- Ще раз промиваємо крупу та заливаємо чистою водою у пропорції 1:4. Варимо пшеничну кашу у каструлі з товстим дном.
- Після закипання зменшуємо вогонь на плиті до мінімуму. Якщо бажаємо приготувати пшеничну кашу більш щільну, варимо після закипання 10 хвилин, вимикаємо вогонь та закутуємо рушником на 20-30 хвилин.
- Якщо подобається більш м’яка пшенична каша, потрібно варити 20 хвилин, а потім також замотати рушником.
- Слід враховувати, що пшеничну кашу дрібного помелу необхідно буде 3-4 рази перемішати, щоб не приставала до дна каструлі.