blank

Пшенична каша

Пшенична каша на молоці

Щоб зварити пшеничну кашу на молоці, потрібно закип’ятити молоко з водою у пропорції 3:1 та у кип’ячу суміш всипати 1 склянку промитої крупи. Варити, помішуючи 10-15 хвилин.

Щоб приготувати пшеничну кашу більш рідку, необхідно взяти молока та води більше. 

Пшенична каша з курагою та родзинками

Сухофрукти слід ретельно промити, замочити на 20 хвилин. Потім порізати невеликими шматочками та варити разом з пшеничною кашею – на молоці або воді.

Додаємо вершкове масло, трішки цукру або меду – і смачний сніданок готовий!

blank

Пшенична каша

Найчастіше варять пшеничну кашу на воді. Рецепт, як правильно приготувати пшеничну кашу, простий. Але є кілька цікавих нюансів.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 10 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 cups пшеничної крупи
  • 4 cups води

Кроки приготування

  • Промиваємо пшеничну крупу кілька разів, щоб видалити сміття.
  • Заливаємо крупу водою: дрібного помелу – на 15-20 хвилин, великого – на 30-40 хвилин.
  • Ще раз промиваємо крупу та заливаємо чистою водою у пропорції 1:4. Варимо пшеничну кашу у каструлі з товстим дном.
  • Після закипання зменшуємо вогонь на плиті до мінімуму. Якщо бажаємо приготувати пшеничну кашу більш щільну, варимо після закипання 10 хвилин, вимикаємо вогонь та закутуємо рушником на 20-30 хвилин.
  • Якщо подобається більш м’яка пшенична каша, потрібно варити 20 хвилин, а потім також замотати рушником.
  • Слід враховувати, що пшеничну кашу дрібного помелу необхідно буде 3-4 рази перемішати, щоб не приставала до дна каструлі.
Прокрутка до верху