Промиваємо пшеничну крупу кілька разів, щоб видалити сміття.
Заливаємо крупу водою: дрібного помелу – на 15-20 хвилин, великого – на 30-40 хвилин.
Ще раз промиваємо крупу та заливаємо чистою водою у пропорції 1:4. Варимо пшеничну кашу у каструлі з товстим дном.
Після закипання зменшуємо вогонь на плиті до мінімуму. Якщо бажаємо приготувати пшеничну кашу більш щільну, варимо після закипання 10 хвилин, вимикаємо вогонь та закутуємо рушником на 20-30 хвилин.
Якщо подобається більш м’яка пшенична каша, потрібно варити 20 хвилин, а потім також замотати рушником.
Слід враховувати, що пшеничну кашу дрібного помелу необхідно буде 3-4 рази перемішати, щоб не приставала до дна каструлі.