Пісний салат з буряком
Буряк, як і картопля, морква, цибуля й капуста – найбільш популярні овочі, без яких приготувати смачні страви просто неможливо. Салат з буряком і грецькими горіхами – це вже така класика, що відома всім і досить давно. Цей чудовий пісний салат готують і для святкового столу, і як пісну страву. Приготувати салат з буряком зовсім не складно, секрет у тому, щоб вибрати гарний солодкий буряк.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 4 особи
Інгредієнти для рецепту
- 3 буряки
- 100 g волоських горіхів
- чорнослив
- 5 зубчиків часнику
- 5 tbsp майонезу
- сіль, чорний перець, кріп
Кроки приготування
- Крок 1 Відварюємо буряк. Після охолодження натираємо на тертці.
- Крок 2 Чорнослив розпарюємо, ріжемо на шматочки. Дехто перетирає чорнослив для салату з буряком у дрібну масу.
- Крок 3 Горіхи для салату на піст подрібнюємо ножем або товкачем.
- Крок 4 Часник розчавлюємо.
- Крок 5 Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом, солимо й перчимо за смаком. Абсолютно пісний салат можна заправити духмяною олією.
- Крок 6 Свіжий подрібнений кріп використовуємо для прикрашення салату з буряком і грецькими горіхами.