Овочеві котлети не містять жодного продукту тваринного походження, тому гарно доповнять веганське або пісне меню. Залишайтеся бадьорими тілом та духом!
Смачного!
Котлети з броколі та цвітною капустою
Навіть якщо вегетаріанство не ваша історія, іноді можна влаштувати собі розвантажувальний день та приготувати корисні страви, наприклад овочеві пісні котлети. В основі рецепта – королеви правильного харчування: броколі та цвітна капуста. Інші компоненти чудово підкреслюють їх ніжну структуру та чудовий смак.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 200 g цвітної капусти
- 200 g броколі
- 1 морква
- 1 цибуля
- 2 картоплини
- 2 зубчики часнику
- 3 tbsp олії
- 100 g вівсяних пластівців
- Сіль, чорний перець
- Зелень
Кроки приготування
- Картоплю відварюємо у мундирі, охолоджуємо. Очищаємо та натираємо на тертці з дрібними отворами.
- Очищену моркву також натираємо.
- Цибулю, часник і зелень нарізаємо якомога дрібніше.
- Суцвіття броколі та цвітної капусти розкладаємо по мисках, додаємо по 3 ст. л. води та ставимо в мікрохвильову піч на 3 хвилини.
- Розм'якшені суцвіття капусти подрібнюємо блендером.
- У великій мисці змішаємо всі інгредієнти, крім олії. Перемішуємо ретельно до однорідної маси.
- Змоченими у воді руками сформуємо овочеві котлети – круглі або подовженої форми.
- Далі можна посмажити вегетаріанські овочеві котлети або запекти. Смажимо котлети на добре розігрітій сковороді без кришки з додаванням олії.
- Для запікання перекладемо овочеві котлети на змащене деко та випікаємо у духовці при 220°С протягом 15 хвилин. Потім перевернемо та готуємо ще 15 хвилин.