грибна солянка

Пісна грибна солянка

Цікаві рецепти солянки

Солянка – суп обов’язково із кисло-солоно-гострим смаком. Тому для приготування пісної солянки використовують капустяний розсіл, різноманітні маринади та соління, лимонний сік і квас, багато прянощів.

Солянки бувають м’ясні, рибні, грибні. Для м’ясної солянки найкраще смакує солонина, різні копченості, ковбаса, шинка, сардельки та сосиски. У рибні солянки йде тільки червона риба – відварна, солона або копчена.

Рецепт збірної солянки

Збірна солянка, як і багато інших страв, з’явилася, як то кажуть, не від хорошого життя: таким чином намагалися просто використати залишки їжі.   

Приготування класичної збірної солянки схоже на конструктор: ви з’єднуєте, здавалося б, абсолютно різні інгредієнти, і в результаті виходить щось дуже навіть гармонійне! 

грибна солянка

Пісна грибна солянка

Чи знали ви, що солянку можна приготувати не тільки з м'ясом та копченостями, але й з грибами? Гриби можна взяти свіжі лісові чи сушені. Різниця лише у способі приготування. Сухі гриби для пісної грибної солянки попередньо замочуємо в окропі, потім відварюємо разом із картоплею, а свіжі злегка відварюємо окремо та обсмажуємо разом із засмажкою.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 55 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 2 квашені огірки
  • 400 g свіжих грибів
  • 2 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 3 tbsp оливкової олії
  • 1 cups томатної пасти
  • 0.5 tsp цукру
  • 2 l води
  • сіль
  • перець чорний мелений

Кроки приготування

  • Очищаємо картоплю, нарізаємо кубиками і висипаємо в киплячу воду.
  • Одночасно робимо традиційну засмажку з моркви та цибулі. Цибулю подрібнюємо, моркву натираємо на тертці.
  • На сковорідці розігріваємо оливкову олію та обсмажуємо овочі до пом'якшення.
  • Печериці очищаємо та нарізаємо пластинками.
  • Додаємо в сковорідку нарізані печериці, томатну пасту та цукор.
  • Квашені огірки нарізаємо тонкою соломкою або тремо на терці та перекладаємо в каструлю.
  • Засмажку смажимо доти, поки не випарується зайва рідина. Потім відправляємо її до каструлі з картоплею.
  • Варимо ще 5-10 хвилин до повної готовності картоплі. Замість солі можна додати огірковий розсіл, він надасть солянці приємного аромату.
  • Традиційно прикрашаємо тарілки із солянкою маслинами без кісточок, скибками лимону та зеленню. Грибна солянка готова.
Прокрутка до верху