Цікаві рецепти солянки
Солянка – суп обов’язково із кисло-солоно-гострим смаком. Тому для приготування пісної солянки використовують капустяний розсіл, різноманітні маринади та соління, лимонний сік і квас, багато прянощів.
Солянки бувають м’ясні, рибні, грибні. Для м’ясної солянки найкраще смакує солонина, різні копченості, ковбаса, шинка, сардельки та сосиски. У рибні солянки йде тільки червона риба – відварна, солона або копчена.
Рецепт збірної солянки
Збірна солянка, як і багато інших страв, з’явилася, як то кажуть, не від хорошого життя: таким чином намагалися просто використати залишки їжі.
Приготування класичної збірної солянки схоже на конструктор: ви з’єднуєте, здавалося б, абсолютно різні інгредієнти, і в результаті виходить щось дуже навіть гармонійне!
Пісна грибна солянка
Чи знали ви, що солянку можна приготувати не тільки з м'ясом та копченостями, але й з грибами? Гриби можна взяти свіжі лісові чи сушені. Різниця лише у способі приготування. Сухі гриби для пісної грибної солянки попередньо замочуємо в окропі, потім відварюємо разом із картоплею, а свіжі злегка відварюємо окремо та обсмажуємо разом із засмажкою.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 2 квашені огірки
- 400 g свіжих грибів
- 2 картоплини
- 1 цибулина
- 1 морква
- 3 tbsp оливкової олії
- 1 cups томатної пасти
- 0.5 tsp цукру
- 2 l води
- сіль
- перець чорний мелений
Кроки приготування
- Очищаємо картоплю, нарізаємо кубиками і висипаємо в киплячу воду.
- Одночасно робимо традиційну засмажку з моркви та цибулі. Цибулю подрібнюємо, моркву натираємо на тертці.
- На сковорідці розігріваємо оливкову олію та обсмажуємо овочі до пом'якшення.
- Печериці очищаємо та нарізаємо пластинками.
- Додаємо в сковорідку нарізані печериці, томатну пасту та цукор.
- Квашені огірки нарізаємо тонкою соломкою або тремо на терці та перекладаємо в каструлю.
- Засмажку смажимо доти, поки не випарується зайва рідина. Потім відправляємо її до каструлі з картоплею.
- Варимо ще 5-10 хвилин до повної готовності картоплі. Замість солі можна додати огірковий розсіл, він надасть солянці приємного аромату.
- Традиційно прикрашаємо тарілки із солянкою маслинами без кісточок, скибками лимону та зеленню. Грибна солянка готова.