Лосося завжди можна замінити більш бюджетним варіантом червоної риби, наприклад, горбушею. Горбуша дуже смачна риба, а для тих, кому лосось надто жирний і хто волів би дієтичнішу рибу, горбуша пасуватиме ідеально.
Стейки або шматки лосося в духовці
Страви з лосося – це завжди вишуканий делікатес. А ще один позитивний момент – лосось не вимагає багато додаткових інгредієнтів і готується він надзвичайно швидко. Тому, хоч ця риба і дорога, проте вона себе виправдовує, особливо, коли вам потрібно швидко приготувати ідеальну страву.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 2 стейки або шматки лосося
- 1 лимон
- 1 cups білого вина
- оливкова олія
- зелена цибуля разом з головками
- сіль, перець
- каперси
Кроки приготування
- Нагріти духовку до 180 градусів
- Покласти шматки риби у форму для запікання
- Розрізати лимон навпіл і витиснути одну половину на рибу, а другу половину нарізати кружальцями і покласти зверху
- Нарізати зелену цибулю разом з цибулинами і притрусити рибу
- Каперси (при використанні) злегка розчавити і покласти зверху. Якщо вони в солі, а не мариновані – промити їх від солі.
- Полити рибу вином, скропити олією, посолити (дуже обережно), поперчити і запікати протягом 25 хв