лосось смажений

Стейки або шматки лосося в духовці

Лосося завжди можна замінити більш бюджетним варіантом червоної риби, наприклад, горбушею. Горбуша дуже смачна риба, а для тих, кому лосось надто жирний і хто волів би дієтичнішу рибу, горбуша пасуватиме ідеально.

лосось смажений

Стейки або шматки лосося в духовці

Страви з лосося – це завжди вишуканий делікатес. А ще один позитивний момент – лосось не вимагає багато додаткових інгредієнтів і готується він надзвичайно швидко. Тому, хоч ця риба і дорога, проте вона себе виправдовує, особливо, коли вам потрібно швидко приготувати ідеальну страву.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 50 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 2 стейки або шматки лосося
  • 1 лимон
  • 1 cups білого вина
  • оливкова олія
  • зелена цибуля разом з головками
  • сіль, перець
  • каперси

Кроки приготування

  • Нагріти духовку до 180 градусів
  • Покласти шматки риби у форму для запікання
  • Розрізати лимон навпіл і витиснути одну половину на рибу, а другу половину нарізати кружальцями і покласти зверху
  • Нарізати зелену цибулю разом з цибулинами і притрусити рибу
  • Каперси (при використанні) злегка розчавити і покласти зверху. Якщо вони в солі, а не мариновані – промити їх від солі.
  • Полити рибу вином, скропити олією, посолити (дуже обережно), поперчити і запікати протягом 25 хв
Прокрутка до верху