Кус-кус з овочами: рецепт на час посту
Інгредієнти для рецепту
- крупа кус-кус
- 1 морквина
- 1 цибулина
- 1 перець солодкий
- 1 кабачок
- 2 зубці часнику
- вода
- 4 tsp олії
- 1 dash солі
Кроки приготування
- Дрібно нарізаємо цибулю й моркву.
- У сотейнику розігріваємо олію й смажимо овочі, помішуючи.
- Дрібно нарізаємо перець і кабачок. Додаємо в сковороду до цибулі й моркви, смажимо до готовності всіх овочів.
- Подрібнений часник додаємо у сотейник і смажимо не більше півхвилини.
- Вливаємо воду, солимо, перчимо й доводимо до кипіння.
- Додаємо кус-кус. Перемішуємо, знімаємо сотейник з вогню, накриваємо кришкою й відставляємо для розпарювання на 5 хвилин.
- Подаємо на стіл, прикрашаємо зеленню. Як бачимо, приготування каші кус-кус займає лічені хвилини.
Кус-кус – що це таке?
Якщо ви дізнаєтеся, що таке кускус, то, мабуть, здивуєтеся. Насправді кускус – це не крупа, а подоба маленьких макарончиків. Адже роблять класичний кус-кус з вологого борошна та манки, формуючи невеликі гранули й просіваючи їх через сито. Дрібні часточки йдуть на повторну обробку, а готові гранули сушать. Зрозуміло, сьогодні виробництво кускусу механізовано, але подекуди, відповідно до традицій, його продовжують готувати вручну.
Екзотичний кус-кус: страви
Сьогодні є безліч смачних рецептів, як приготувати кус-кус: з грибами, твердим сиром, сухофруктами, цукатами. Використовують кускус для перших страв, приготування салатів, витончених десертів. Кус-кус з овочами в мультиварці можна приготувати ще простіше, каша кускус виходить надзвичайно м’якою й розсипчастою. Як готувати кашу кус-кус? Зовсім простий рецепт на піст: запарити окропом або відварити протягом 1-2 хвилин.
Кус-кус: калорійність
Перш як приготувати кашу кус-кус, враховуйте – кус-кус досить калорійний продукт, незважаючи на те, що виготовляють його з пшениці твердих сортів. Така собі манка у борошні!