торт королівський

Королівський торт без борошна

торт королівський

Королівський торт без борошна

Простий рецепт найсмачнішого королівського торта. Без грама борошна! Варто вам одного разу скуштувати неймовірний королівський торт – і ви назавжди станете прихильником смачного десерту. Це приголомшливо – корисні горіхи, ніжний корж-безе і легкий крем з какао!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 40 хвилин
Приготування: 25 хвилин
Загальний час: 1 година 5 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Коржі:

  • 10 білків
  • 250 g цукрової пудри
  • 400 g волоських горіхів
  • 25 g крохмалю

Крем:

  • 10 жовтків
  • 160 g цукрової пудри
  • 2 tbsp какао
  • 100 ml молока
  • 200 g вершкового масла
  • 30 ml рому або коньяку

Кроки приготування

  • Білки (максимально свіжі) змішаємо з цукровою пудрою і зіб’ємо міксером до стійких піків. Акуратно введемо лопаткою крохмаль, перемішуючи в одному напрямку.
  • Обережно порціями введемо у білкову масу смажені горіхи. Радимо горіхи для торта не подрібнювати, так корж буде красивішим. Смак королівського торту буде приємнішим, якщо горіхі злегка підсушити на сухій сковороді.
  • На широке плоске деко, застелене пергаментом, викладаємо тісто і обережно розрівняємо лопаткою рівномірним шаром. Випікаємо у розігрітій духовці до 180°С протягом 20-25 хвилин. Готовність коржа побачимо за приємним карамельним кольором.
  • Готовий корж потрібно відокремлювати від пергаменту лопаткою майже відразу після випічки, поки він гарячий. Розрізаємо корж для королівського торта на 2-3 частини.
  • Вершкове масло викладаємо з холодильника для розм’якшення.
  • Збиваємо жовтки з цукровою пудрою, потім обережно вливаємо до них молоко і перемішуємо. На водяній бані при постійному помішуванні доводимо до закипання, але не варимо. Даємо суміші охолонути.
  • В остиглий крем додаємо вершкове масло, какао-порошок – бажано через сито, щоб не було грудок, і коньяк. Суміш збиваємо міксером та отримуємо смачний густий крем.
  • Промазуємо кремом кожен шар коржа.
  • Поверхню торта зверху змащуємо кремом і посипаємо крихтами, що залишилися після нарізки коржа. Прикрашаємо торт горіхами, тертим шоколадом, білою кокосовою стружкою. Якщо наш рецепт королівського торта сподобався, скоріше поділіться ним з вашими друзями!
Прокрутка до верху