Грецький салат: пікантна середземноморська закуска

Рецепт грецького салату

Ви зустрінете різноманітні описи грецького салату – рецептів безліч. В деяких буде вказано, що потрібно брати тільки зелений перець, в інших – помаранчевий або жовтий. Хтось пропонує багато помідорів і лише один огірок, або виключно певний сорт оливок. Є й настійливі поради виймати зернята з перцю (!?), ніби хтось до цього не чистив перець. Це все лише особливості – головне, щоб грецький салат вийшов яскравим, легким і веселим.

blank

Грецький салат: гарнір або закуска

Цей салат є настільки самодостатнім, що може подаватися до столу і як самостійна страва або гарнір.

Вітаміни

Завдяки різним видам овочів, грецький салат абсолютно не калорійний, але містить багато вітамінів та мікроелементів. Рецептів грецького салату багато, але незмінними компонентами є оливки, помідори, огірки, оливкова олія та багато вишуканих спецій.

Часник

Якщо полюбляєте гострі страви, можете спробувати приготувати для грецького салату спеціальну заправку: в оливкову олію додати перетертий часник, сіль, перець, сік лимона, духмяні трави й ретельно збити.

Сьогодні бонусом буде невеличка розповідь про орегано. Насправді це наша звичайна лікарська материнка. Ця трава присутня у багатьох кухнях світу як приправа, гарно поєднується з іншими прянощами – базиліком, майораном, перцем, тим’яном. Різниця у тому, що орегано вирощують спеціально для кулінарії, а дикоростуча материнка менш духмяна.   

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори