blank

Фрукти з низьким рівнем цукру: їх можна їсти діабетикам

Часто діабетикам доводиться відмовлятися від улюблених фруктів через велику місткість цукру в них. Але є кілька видів фруктів, які їм можна їсти без шкоди для здоров’я. 

Яблука 

Порівняно з іншими фруктами, яблука містять досить мало цукру. Розчинна клітковина у яблуках уповільнює травлення та засвоєння цукру. Саме це та невелика кількість цукрів робить яблука хорошим вибором для тих людей, які змушені обмежувати споживання надто солодких продуктів. 

blank

Ягоди 

Найкраще діабетикам підходять такі ягоди як чорниця, полуниця, малина. Вони містять багато антиоксидантів, вітамінів, клітковини. Завдяки низькому вмісту цукру, ці ягоди будуть корисними для людей з діабетом.   

blank

Гранати

Ці фрукти є чудовим джерелом антиоксидантів, мінералів та великої кількості вітамінів. Завдячуючи низькому глікемічному навантаженню на організм людини, гранати допомагають зменшити резистентність до інсуліну. 

blank

Апельсин 

Попри природний солодкий смак, апельсини можуть бути корисними для діабетиків. Вони містять багато вітаміну С, антиоксидантів, клітковини. Варто лише вживати апельсини в помірній кількості.

blank

Груші 

Свіжі та сухі груші – ідеальний продукт для діабетиків. Адже у складі груш – цілющі вітаміни, мінерали, невелика кількість цукру. Розчинна клітковина уповільнює засвоєння цукру та сприяє тривалому відчуттю ситості.

Прокрутка до верху