Часто діабетикам доводиться відмовлятися від улюблених фруктів через велику місткість цукру в них. Але є кілька видів фруктів, які їм можна їсти без шкоди для здоров’я.
Яблука
Порівняно з іншими фруктами, яблука містять досить мало цукру. Розчинна клітковина у яблуках уповільнює травлення та засвоєння цукру. Саме це та невелика кількість цукрів робить яблука хорошим вибором для тих людей, які змушені обмежувати споживання надто солодких продуктів.

Ягоди
Найкраще діабетикам підходять такі ягоди як чорниця, полуниця, малина. Вони містять багато антиоксидантів, вітамінів, клітковини. Завдяки низькому вмісту цукру, ці ягоди будуть корисними для людей з діабетом.

Гранати
Ці фрукти є чудовим джерелом антиоксидантів, мінералів та великої кількості вітамінів. Завдячуючи низькому глікемічному навантаженню на організм людини, гранати допомагають зменшити резистентність до інсуліну.

Апельсин
Попри природний солодкий смак, апельсини можуть бути корисними для діабетиків. Вони містять багато вітаміну С, антиоксидантів, клітковини. Варто лише вживати апельсини в помірній кількості.

Груші
Свіжі та сухі груші – ідеальний продукт для діабетиків. Адже у складі груш – цілющі вітаміни, мінерали, невелика кількість цукру. Розчинна клітковина уповільнює засвоєння цукру та сприяє тривалому відчуттю ситості.