Фарширований перець
Фарширований перець – дуже смачна страва, гарнір з овочами й м’ясом. У порівнянні з голубцями, рецепт фаршированого перцю значно простіший і досить швидкий. А якщо для приготування взяти перці різних кольорів жовтий, червоний, помаранчевий, і красиво подати на стіл – смакота неперевершена!
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 6 осіб
Інгредієнти для рецепту
- 500 g м’ясного фаршу
- 12 перців болгарських
- 800 g рису
- 2 моркви
- 2 цибулі
- 1 помідор
- 2 tbsp томатного соусу
- 100 ml сметани
- 2 dash солі, перцю, зелені
- 3 tbsp олії
Кроки приготування
- З перцю зрізаємо верхню частину, очищаємо від насіння.
- Цибулю дрібно нарізаємо й пасеруємо на розігрітій сковороді з олією.
- Моркву натираємо на тертці, нарізаємо помідор, додаємо до цибулі й смажимо разом ще 4-5 хвилин.
- Рис відварюємо у киплячій воді протягом 8-10 хвилин. Відкидаємо на сито.
- Змішуємо м’ясний фарш, рис, цибулю з морквою, зелень, перчимо, солимо. Частину пасерованих овочів залишимо для соусу.
- Підготовлений перець фаршируємо начинкою та укладаємо вертикально у широку каструлю.
- Приготуємо соус для тушкування фаршированого перцю: розмішаємо у 100-150 мл питної води томатний соус, сметану й решту пасерованих овочів.
- Заливаємо фарширований перець соусом, не переливаючи за краї перцю. Тушкуємо на помірному вогні під кришкою протягом 1 години.
- Прикрашаємо зеленню, подаємо зі сметаною, соусом, у якому перець тушкувався.
Фарширований перець – вегетаріанські рецепти
Чудово смакує вегетаріанський рецепт фаршированого перцю просто з овочами, без м’яса. Крім того, виявляється, болгарський перець можна нафарширувати моцарелою й оливками, твердим сиром, домашнім сиром з часником.
Болгарський рецепт фаршированого перцю – швидко й оригінально
Очищений перець ставимо у духовку для пом’якшення. Для фаршу натираємо бринзу, додаємо м’якуш помідора, кріп і начиняємо перець. Потім обсмажуємо фарширований перець на сковороді з обох сторін, але спочатку вмочуємо у панірувальні сухарі, потім у збите яйце та знову у сухарики.
Смачного!