Фарширований перець

Фарширований перець

Фарширований перець

Фарширований перець

Фарширований перець – дуже смачна страва, гарнір з овочами й м’ясом. У порівнянні з голубцями, рецепт фаршированого перцю значно простіший і досить швидкий. А якщо для приготування взяти перці різних кольорів жовтий, червоний, помаранчевий, і красиво подати на стіл – смакота неперевершена!
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська, Українська
Ключове слово: болгарський перець, перець, фарширований перець
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 25 хвилин
Порції: 6 осіб

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g м’ясного фаршу
  • 12 перців болгарських
  • 800 g рису
  • 2 моркви
  • 2 цибулі
  • 1 помідор
  • 2 tbsp томатного соусу
  • 100 ml сметани
  • 2 dash солі, перцю, зелені
  • 3 tbsp олії

Кроки приготування

  • З перцю зрізаємо верхню частину, очищаємо від насіння.
  • Цибулю дрібно нарізаємо й пасеруємо на розігрітій сковороді з олією.
  • Моркву натираємо на тертці, нарізаємо помідор, додаємо до цибулі й смажимо разом ще 4-5 хвилин.
  • Рис відварюємо у киплячій воді протягом 8-10 хвилин. Відкидаємо на сито.
  • Змішуємо м’ясний фарш, рис, цибулю з морквою, зелень, перчимо, солимо. Частину пасерованих овочів залишимо для соусу.
  • Підготовлений перець фаршируємо начинкою та укладаємо вертикально у широку каструлю.
  • Приготуємо соус для тушкування фаршированого перцю: розмішаємо у 100-150 мл питної води томатний соус, сметану й решту пасерованих овочів.
  • Заливаємо фарширований перець соусом, не переливаючи за краї перцю. Тушкуємо на помірному вогні під кришкою протягом 1 години.
  • Прикрашаємо зеленню, подаємо зі сметаною, соусом, у якому перець тушкувався.

Фарширований перець – вегетаріанські рецепти

Чудово смакує вегетаріанський рецепт фаршированого перцю просто з овочами, без м’яса. Крім того, виявляється, болгарський перець можна нафарширувати моцарелою й оливками, твердим сиром, домашнім сиром з часником.

Болгарський рецепт фаршированого перцю – швидко й оригінально

Очищений перець ставимо у духовку для пом’якшення. Для фаршу натираємо бринзу, додаємо м’якуш помідора, кріп і начиняємо перець. Потім обсмажуємо фарширований перець на сковороді з обох сторін, але спочатку вмочуємо у панірувальні сухарі, потім у збите яйце та знову у сухарики.

Смачного!

Прокрутка до верху