Фарширований перець в духовці
Фарширований перець часто зустрічається у меню святкового столу. Адже це не тільки смачна та ароматна страва, але й дуже яскрава та барвиста. Втім, фарширований перець є незамінним для тих, хто хоче смачно нагодувати свою сім'ю. Крім перцю можна начинити кабачки, баклажани, помідори.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 10 перців
- 500 g м’ясного фаршу
- 2 морквини
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 200 g сиру
- 0.5 склянки рису
- 200 g майонезу
- 2 tbsp олії
- Сіль, перець, спеції
Кроки приготування
- Чистимо, миємо цибулю та часник, подрібнюємо їх за допомогою м'ясорубки або блендера.
- Фарш беремо готовий або приготуємо самостійно і додаємо до нього цибулю та часник, солимо та перчимо.
- Промитий рис відварюємо до напівготовності.
- Моркву чистимо і миємо, натираємо на великій тертці та обсмажуємо на сковороді з додаванням олії.
- Твердий сир подрібнюємо на тертці. Окремо у мисці змішуємо сир із майонезом, перемішуємо.
- З’єднуємо м’ясний фарш з рисом. Начинка може бути найрізноманітнішою за вашим смаком: овочі, м'ясний фарш, сир, печериці, інші компоненти. Наприклад, фарширований перець з курячим філе та соєвим соусом, з квасолею або кус-кусом, бринзою та яйцями, помідорами і моцарелою.
- Перці миємо, розрізаємо на дві половинки у вигляді човників, видаляємо ніжку і насіння. У кожну частинку перцю вкладаємо начинку, зверху кладемо шар моркви, а після цього сир із майонезом.
- Деко або форму для випікання змащуємо соняшниковою олією, викладаємо в неї фаршировані перці, випікаємо у розігрітій до 180°С духовці близько 50 хвилин. Фарширований перець у духовці можна приготувати також в рукаві. Готові апетитні перці подаємо зі свіжою зеленню. Смачного!