фарширований перець

Фарширований перець в духовці

фарширований перець

Фарширований перець в духовці

Фарширований перець часто зустрічається у меню святкового столу. Адже це не тільки смачна та ароматна страва, але й дуже яскрава та барвиста. Втім, фарширований перець є незамінним для тих, хто хоче смачно нагодувати свою сім'ю. Крім перцю можна начинити кабачки, баклажани, помідори.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 50 хвилин
Загальний час: 1 година 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 10 перців
  • 500 g м’ясного фаршу
  • 2 морквини
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 200 g сиру
  • 0.5 склянки рису
  • 200 g майонезу
  • 2 tbsp олії
  • Сіль, перець, спеції

Кроки приготування

  • Чистимо, миємо цибулю та часник, подрібнюємо їх за допомогою м'ясорубки або блендера.
  • Фарш беремо готовий або приготуємо самостійно і додаємо до нього цибулю та часник, солимо та перчимо.
  • Промитий рис відварюємо до напівготовності.
  • Моркву чистимо і миємо, натираємо на великій тертці та обсмажуємо на сковороді з додаванням олії.
  • Твердий сир подрібнюємо на тертці. Окремо у мисці змішуємо сир із майонезом, перемішуємо.
  • З’єднуємо м’ясний фарш з рисом. Начинка може бути найрізноманітнішою за вашим смаком: овочі, м'ясний фарш, сир, печериці, інші компоненти. Наприклад, фарширований перець з курячим філе та соєвим соусом, з квасолею або кус-кусом, бринзою та яйцями, помідорами і моцарелою.
  • Перці миємо, розрізаємо на дві половинки у вигляді човників, видаляємо ніжку і насіння. У кожну частинку перцю вкладаємо начинку, зверху кладемо шар моркви, а після цього сир із майонезом.
  • Деко або форму для випікання змащуємо соняшниковою олією, викладаємо в неї фаршировані перці, випікаємо у розігрітій до 180°С духовці близько 50 хвилин. Фарширований перець у духовці можна приготувати також в рукаві. Готові апетитні перці подаємо зі свіжою зеленню. Смачного!
Прокрутка до верху