blank

Цвітна капуста в клярі

Рецепти цвітної капусти в клярі

Сміливо експериментуйте та готуйте смачну цвітну капусту в клярі на молоці, воді, пиві або сметані з додаванням борошна. 

Запечена цвітна капуста в клярі на молоці з медом – і лише за 20 хвилин отримаєте неймовірно апетитну страву, що прикрасить ваш обід.    

Спеції до цвітної капусти в клярі

Додавання до кляру невеликої кількості порошку гірчиці та свіжого кропу надає страві досить пікантного смаку.

Часник, перець, улюблені спеції, гострі соуси – неповторно збагачують смак цвітної капусти в клярі.

blank

Цвітна капуста в клярі

Найпростіший спосіб приготування – цвітна капуста в клярі. Готується дуже швидко, проте результат виходить вельми цікавим – хрустка зовні та ніжна всередині. Цвітна капуста в клярі може бути як гарніром, так і окремою стравою.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 25 хвилин
Загальний час: 40 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 qt цвітна капуста
  • 3/4 cups пшеничного борошна
  • 2 qt яєць
  • 100 g тертого сиру
  • 50 ml рослинної олії
  • сіль

Кроки приготування

  • Цвітну капусту гарненько промиємо під струменем холодної води та обсушимо.
  • Ножем розділяємо качан на маленькі шматочки.
  • Кладемо в киплячу підсолену воду суцвіття капусти та варимо 10 хвилин.
  • Приготуємо кляр: змішуємо борошно з яйцями та гарненько перемішуємо. Кляр має вийти досить густим.
  • Кожне суцвіття відвареної капусти виделкою вмочуємо в кляр та обсмажуємо в киплячій рослинній олії до утворення золотистої скоринки.
  • Перед подачею посипаємо цвітну капусту в клярі тертим сиром, прикрашаємо свіжою зеленню.
Прокрутка до верху