Рецепти цвітної капусти в клярі
Сміливо експериментуйте та готуйте смачну цвітну капусту в клярі на молоці, воді, пиві або сметані з додаванням борошна.
Запечена цвітна капуста в клярі на молоці з медом – і лише за 20 хвилин отримаєте неймовірно апетитну страву, що прикрасить ваш обід.
Спеції до цвітної капусти в клярі
Додавання до кляру невеликої кількості порошку гірчиці та свіжого кропу надає страві досить пікантного смаку.
Часник, перець, улюблені спеції, гострі соуси – неповторно збагачують смак цвітної капусти в клярі.
Цвітна капуста в клярі
Найпростіший спосіб приготування – цвітна капуста в клярі. Готується дуже швидко, проте результат виходить вельми цікавим – хрустка зовні та ніжна всередині. Цвітна капуста в клярі може бути як гарніром, так і окремою стравою.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 qt цвітна капуста
- 3/4 cups пшеничного борошна
- 2 qt яєць
- 100 g тертого сиру
- 50 ml рослинної олії
- сіль
Кроки приготування
- Цвітну капусту гарненько промиємо під струменем холодної води та обсушимо.
- Ножем розділяємо качан на маленькі шматочки.
- Кладемо в киплячу підсолену воду суцвіття капусти та варимо 10 хвилин.
- Приготуємо кляр: змішуємо борошно з яйцями та гарненько перемішуємо. Кляр має вийти досить густим.
- Кожне суцвіття відвареної капусти виделкою вмочуємо в кляр та обсмажуємо в киплячій рослинній олії до утворення золотистої скоринки.
- Перед подачею посипаємо цвітну капусту в клярі тертим сиром, прикрашаємо свіжою зеленню.