Як замісити тісто на чебуреки
Кожна господиня повинна вміти замісити тісто на чебуреки так, щоб воно було дуже пухким та хрустким. Звичайно, не можна заперечувати факт, що чебуреки – це смак дитинства і їх люблять практично всі. Проте різні чебуречні та кафе пропонують нам не завжди смачний варіант цього пиріжка.
Відомо, велике значення має приготоване вами тісто. Дехто віддає перевагу готувати пиріжки на кефірі, на звичайній воді, а також на мінеральній воді.
Тісто на чебуреки на воді
Тісто, приготоване на звичайній воді, виходить хрустким та дуже простим у приготуванні. Вам знадобиться 3 склянки борошна, 1 склянка холодної води, 4-5 ст. л. олії, яйце та сіль.
Тісто на чебуреки на мінеральній воді
Такі чебуреки матимуть пишну та надзвичайно ніжну структуру. Ви можете використовувати сухі дріжджі або обійтися без них. Змішайте 350 г борошна з 1/2 ч. л. солі, 1 ст. л. олії, 1/2 ч. л. цукру та 200 мл мінеральної води.
Як спекти чебуреки
Смачні та соковиті пиріжки можна приготувати, обравши правильно рецепт тіста для чебуреків та саму начинку. Ви можете використовувати фарш тільки зі свинини або ж поєднати свинину з телятиною. Смажте чебуреки у сковороді з антипригарним покриттям на повільному вогні до утворення золотистого кольору, а потім викладіть на паперовий рушник, щоб стекла олія.
Чебуреки з м'ясом
Інгредієнти для рецепту
- 400 g м'ясного фаршу
- 400 g борошна
- 350 ml води
- 2 tbsp олії
- 1 цибуля
- 1 щіпка солі
- 1 щіпка перцю
Кроки приготування
- Поставити на плиту воду, сіль, олію. Довести до кипіння.
- Всипати 100 гр муки у воду і швиденько перемішати (плиту виключити).
- Поставити заварене тісто стигнути.
- Всипати решту борошна і замісити тісто, щоб не липло до рук.
- Завернути тісто в плівку і поставити у холодильник (від 1 години і більше).
- Для начинки використовуємо м'ясний фарш. Раджу фарш з яловичини, або суміш яловичини і свинини. Спочатку ріжемо дрібно цибулю, потім тушкуємо на легкому вогні.
- Додаємо у м'ясний фарш цибулю, сіль і перець за смаком. Начинка для чебуреків повинна бути досить гостра і солона. Начинку добре вимішуємо. Для соковитості чебуреків у фарш можна додати кілька ложок мінеральної води.
- Беремо тісто на чебуреки, формуємо з нього ковбасу, а потім ділимо на 8 частин. Кожну частину тонко розгортаємо. Коржик має бути тонким і круглим. Кладемо хорошу ложку начинки, розподіляємо її тонким шаром. Формуємо чебуреки. Краї чебуреків гарненько причавлюємо виделкою.
- Смажити чебуреки можна у фритюрниці при температурі 180 - 200°С, але мені більше подобаються чебуреки на сковорідці, це кращий варіант для здоров'я.
- Смажити чебуреки на оліі на пательні на середньому вогні до утворення золотистої скоринки. По 3-4 хвилини з кожного боку. Коли нижня сторона добре підрум'яниться (але не згорить), перевертаємо на інший бік. Другу сторону можна смажити під кришкою, можна без, як вам подобається. Смачного!