Схожий до звичайного домашнього майонезу, проте має свіжий і пряний смак. Як і у випадку з майонезом, секрет успіху полягає в тому, аби олію додавати дуже малою кількістю, починаючи з крапель, а тоді вливати по трохи тоненькою цівкою.
Часниковий соус айолі
Соус, за походженням з Провансу, який чудово пасує до овочів, до яєць, до морепродуктів чи м’яса. Справжня знахідка для любителів часнику.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 2 tbsp лимонного соку
- 2 жовтки
- 4 зубчики часнику, розчавлені або перетерті
- 200 ml оливкової олії
- сіль та чорний свіжозмелений перець
Кроки приготування
- Часник роздушити так, щоби була однорідна маса і змішати з сіллю. А ще краще перетерти в ступці разом з сіллю.
- Перекласти разом з жовтками в ємність, в якій зручно збивати і і збивати доти, доки маса не стане однорідною і густою.
- По чуть-чуть, спочатку по капельці, додавати олію продовжучи збивати. Коли маса вже буде густою, можна вливати олію по трохи тоненькою цівкою. Соус має вийти густим.
- Додати лимонний сік та перець. Накрити і поставити в холодильник на пару годин.