часниковий соус айолі

Часниковий соус айолі

Схожий до звичайного домашнього майонезу, проте має свіжий і пряний смак. Як і у випадку з майонезом, секрет успіху полягає в тому, аби олію додавати дуже малою кількістю, починаючи з крапель, а тоді вливати по трохи тоненькою цівкою.

часниковий соус айолі

Часниковий соус айолі

Соус, за походженням з Провансу, який чудово пасує до овочів, до яєць, до морепродуктів чи м’яса. Справжня знахідка для любителів часнику.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Французька
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 10 хвилин
Загальний час: 20 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 2 tbsp лимонного соку
  • 2 жовтки
  • 4 зубчики часнику, розчавлені або перетерті
  • 200 ml оливкової олії
  • сіль та чорний свіжозмелений перець

Кроки приготування

  • Часник роздушити так, щоби була однорідна маса і змішати з сіллю. А ще краще перетерти в ступці разом з сіллю.
  • Перекласти разом з жовтками в ємність, в якій зручно збивати і і збивати доти, доки маса не стане однорідною і густою.
  • По чуть-чуть, спочатку по капельці, додавати олію продовжучи збивати. Коли маса вже буде густою, можна вливати олію по трохи тоненькою цівкою. Соус має вийти густим.
  • Додати лимонний сік та перець. Накрити і поставити в холодильник на пару годин.
Прокрутка до верху