Домашній майонез за 5 хвилин

Домашній майонез
АвторSvitlanaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка5 хвЗагальний час5 хв

Найперший рецепт домашнього майонезу вигадали для французького короля-гурмана. Завдяки смачним домішкам, можна зробити майонез у домашніх умовах – рецепт чудово доповнюється прянощами, соком буряка, червоним перцем.

 2 жовтки
 10 гр гірчиці
 150 мл соняшникової олії
 1 ст. л. лимонного соку
 1 щіпка солі
 1 щіпка цукру
1

Жовтки виливаємо у глибоку миску, додаємо гірчицю, сіль, цукор і збиваємо вінчиком.

2

Вливаємо у суміш лимонний сік і збиваємо.

3

Далі невеличкими порціями наливаємо олію, продовжуючи збивати: трішки налили – збили, і так продовжуємо. Можна використати для приготування домашнього майонезу оливкову олію наполовину із соняшниковою, але не варто повністю брати оливкову – майонез матиме гіркуватий присмак.

4

Досить швидко домашній майонез стає густим, має приємний жовтуватий відтінок. Використайте його протягом 3-4 діб.

Французький соус vs домашній майонез – рецепт приготування

Домашній майонез смачний на суміші оливкової та соняшникової олії в пропорції 1:2 або 1:3. Якщо використовувати тільки оливкову олію, особливо екстра-класу, то соус гірчитиме.

Якщо додати трохи більше олії, ніж зазначено в рецепті, домашній майонез вийде ще густішим. Цим же способом можна врятувати соус, якщо маса залишається рідкою під час збивання. 

Якщо ж ви хочете, навпаки, зробити домашній майонез рідшим, додайте трохи води.

Рецепт домашнього майонезу з молоком

Як не дивно, домашній майонез можна зробити без яєць. Беремо молоко й олію у пропорції відповідно 1:2, інші інгредієнти й повільно збиваємо блендером. 

Для витончених гурманів можемо порадити рецепт домашнього майонезу з перепелиних яєць, з шафраном, куркумою, сметаною, яблучним оцтом, сушеним часником, свіжим кропом, паприкою.

Секрет приготування смачного домашнього майонезу: всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.

 

Інгредієнти

 2 жовтки
 10 гр гірчиці
 150 мл соняшникової олії
 1 ст. л. лимонного соку
 1 щіпка солі
 1 щіпка цукру

Кроки рецепта

1

Жовтки виливаємо у глибоку миску, додаємо гірчицю, сіль, цукор і збиваємо вінчиком.

2

Вливаємо у суміш лимонний сік і збиваємо.

3

Далі невеличкими порціями наливаємо олію, продовжуючи збивати: трішки налили – збили, і так продовжуємо. Можна використати для приготування домашнього майонезу оливкову олію наполовину із соняшниковою, але не варто повністю брати оливкову – майонез матиме гіркуватий присмак.

4

Досить швидко домашній майонез стає густим, має приємний жовтуватий відтінок. Використайте його протягом 3-4 діб.

Домашній майонез за 5 хвилин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору