Домашній майонез за 5 хвилин

Домашній майонез
АвторSvitlanaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка5 хвЗагальний час5 хв

Історія майонезу починається у 17 столітті з іспанської провінції Майо. Найперший рецепт домашнього майонезу вигадали кухари спеціально для французького короля-гурмана. З того часу цей соус з вишуканим смаком відомий як майонез. Завдяки смачним домішкам, можна зробити майонез у домашніх умовах – рецепт чудово доповнюється прянощами, соком буряка, червоним перцем.

 2 жовтки
 10 гр гірчиці
 150 мл соняшникової олії
 1 ст. л. лимонного соку
 1 щіпка солі
 1 щіпка цукру
1

Жовтки виливаємо у глибоку миску, додаємо гірчицю, сіль, цукор і збиваємо вінчиком.

2

Вливаємо у суміш лимонний сік і збиваємо.

3

Далі невеличкими порціями наливаємо олію, продовжуючи збивати: трішки налили – збили, і так продовжуємо. Можна використати для приготування домашнього майонезу оливкову олію наполовину із соняшниковою, але не варто повністю брати оливкову – майонез матиме гіркуватий присмак.

4

Досить швидко домашній майонез стає густим, має приємний жовтуватий відтінок. Використайте його протягом 3-4 діб.

Французький соус vs домашній майонез – рецепт приготування

Ви коли-небудь читали, що написано дрібними буквами у складі французького соусу з гірчицею? Наважимося пояснити: вода, крохмаль модифікований, цукор, яєчний порошок. А ще – загущувач, ароматизатори, емульгатор, консервант, регулятор й на додачу антиоксидант. Для звичайного майонезу занадто складно.

Рецепт домашнього майонезу з молоком

Як не дивно, домашній майонез можна зробити без яєць. Беремо молоко й олію у пропорції відповідно 1:2, інші інгредієнти й повільно збиваємо блендером. Для витончених гурманів можемо порадити рецепт домашнього майонезу з перепелиних яєць, з шафраном, куркумою, сметаною, яблучним оцтом.

Інгредієнти

 2 жовтки
 10 гр гірчиці
 150 мл соняшникової олії
 1 ст. л. лимонного соку
 1 щіпка солі
 1 щіпка цукру

Кроки рецепта

1

Жовтки виливаємо у глибоку миску, додаємо гірчицю, сіль, цукор і збиваємо вінчиком.

2

Вливаємо у суміш лимонний сік і збиваємо.

3

Далі невеличкими порціями наливаємо олію, продовжуючи збивати: трішки налили – збили, і так продовжуємо. Можна використати для приготування домашнього майонезу оливкову олію наполовину із соняшниковою, але не варто повністю брати оливкову – майонез матиме гіркуватий присмак.

4

Досить швидко домашній майонез стає густим, має приємний жовтуватий відтінок. Використайте його протягом 3-4 діб.

Домашній майонез за 5 хвилин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори