blank

Булгур

Залежно від страви, перед подачею булгур можна нагріти на парі чи в мікрохвильовій печі з додаванням масла або оливкової олії чи дотримуватись кроків рецепта, що обрали. На час посту чи для вегетаріанського меню, пропонуємо вам приготувати булгур з овочами: https://fayni-recepty.com.ua/retsept/bulgur-z-ovochamy/.

blank

Булгур

Булгур – традиційна для країн Далекого Сходу крупа, до нас прийшла нещодавно, але стрімко набула популярності, завдяки простоті приготування та універсальності. Булгур готується шляхом термічної обробки зерен пшениці з подальшим їх висушуванням та подрібненням. Завдяки такому способу приготування, булгур потребує дуже короткотривалого варіння, а часто достатньо і просто дати йому настоятись в гарячій воді. Дуже добре пасує до м’ясних страв, холодних та теплих салатів, ідеальний для вегетаріанського меню.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 15 хвилин
Загальний час: 25 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 4 склянки води
  • 2 склянки булгуру
  • сіль

Кроки приготування

  • Довести воду до кипіння, всипати булгур і, помішуючи на малому вогні, почекати поки крупа вбере воду.
  • Накрити каструлю чистим кухонним рушником, а тоді кришкою. Дати постояти 10 хв.
  • Перемішати вилкою, щоби зробити крупу розсипчастою, посолити.
Прокрутка до верху