зелений борщ

Зелений борщ

Борщ зелений – апетитна перша страва

Зелений борщ можна готувати на різних м’ясних бульйонах – з м’ясом індички, курки, телятини. Український зелений борщ зі свинячими реберцями – це дуже смачно, особливо зі сметаною. 

Чудова альтернатива рису у зеленому борщі – пшоно. Наваристий і поживний зелений борщ зі щавлем смакує зі стручковою квасолею, селерою, молодою капустою.  

Зелений борщ з консервованим щавлем

Зелений борщ з консервованим щавлем – це смачно і швидко, особливо якщо є готовий м’ясний бульйон або фрикадельки.

А ще – гурмани варять зелений борщ з грибами, рибою, мідіями, угорський з томатною пастою. Подавати зелений борщ можна не тільки зі звичайним хлібом, а й із тостами, коржами, канапе, пиріжками.

зелений борщ

Зелений борщ

Зелений борщ зі щавлем – одна з тих страв, смак яких нас завжди повертає у дитинство. Проста сезонна страва без якої складно уявити собі літо. Готується зелений борщ швидко та буде під силу навіть кулінарам-початківцям. Чудово смакує як на м'ясному відварі, так і пісною стравою
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 25 хвилин
Загальний час: 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 5 картоплин
  • 250 g щавлю
  • 50 g рису
  • 100 g сметани
  • 50 g вершкового масла
  • 3 яйця

Кроки приготування

  • В каструлю з киплячою водою кидаємо рис.
  • Картоплю нарізаємо кубиками і кидаємо в киплячий рис. Варимо майже до готовності 10-15хв.
    нарізана картопля
  • Щавель миємо, нарізаємо і тушкуємо на вершковому маслі. Додаємо сметану і тушкуємо ще 3-5хв.
    заправка на зелений борщ
  • Додаємо потушкований щавель у каструлю. Варимо 3-5 хв. Додаємо свіжомелений перець за смаком.
  • Яйця відварюємо і додаємо вже готовий борщик.
    яйця варені
  • Подаємо зелений борщ до столу. Смачного!
    зелений борщ
Прокрутка до верху