Борщ зелений – апетитна перша страва
Зелений борщ можна готувати на різних м’ясних бульйонах – з м’ясом індички, курки, телятини. Український зелений борщ зі свинячими реберцями – це дуже смачно, особливо зі сметаною.
Чудова альтернатива рису у зеленому борщі – пшоно. Наваристий і поживний зелений борщ зі щавлем смакує зі стручковою квасолею, селерою, молодою капустою.
Зелений борщ з консервованим щавлем
Зелений борщ з консервованим щавлем – це смачно і швидко, особливо якщо є готовий м’ясний бульйон або фрикадельки.
А ще – гурмани варять зелений борщ з грибами, рибою, мідіями, угорський з томатною пастою. Подавати зелений борщ можна не тільки зі звичайним хлібом, а й із тостами, коржами, канапе, пиріжками.
Зелений борщ
Зелений борщ зі щавлем – одна з тих страв, смак яких нас завжди повертає у дитинство. Проста сезонна страва без якої складно уявити собі літо. Готується зелений борщ швидко та буде під силу навіть кулінарам-початківцям. Чудово смакує як на м'ясному відварі, так і пісною стравою
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 5 картоплин
- 250 g щавлю
- 50 g рису
- 100 g сметани
- 50 g вершкового масла
- 3 яйця
Кроки приготування
- В каструлю з киплячою водою кидаємо рис.
- Картоплю нарізаємо кубиками і кидаємо в киплячий рис. Варимо майже до готовності 10-15хв.
- Щавель миємо, нарізаємо і тушкуємо на вершковому маслі. Додаємо сметану і тушкуємо ще 3-5хв.
- Додаємо потушкований щавель у каструлю. Варимо 3-5 хв. Додаємо свіжомелений перець за смаком.
- Яйця відварюємо і додаємо вже готовий борщик.
- Подаємо зелений борщ до столу. Смачного!