японський омлет

Японський омлет – Тамагоякі

японський омлет

Японський омлет - Тамагоякі

Традиційна страва японської кухні – солодкаво-пряний дуже тонкий омлет, що готується на прямокутній сковороді, а тоді скручується у форму рулета. Може подаватись, як окрема страва або в складі суші та ролів.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 3 хвилин
Приготування: 5 хвилин
Загальний час: 8 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 4 яйця
  • 1 tbsp соєвого соусу
  • 1 tbsp цукру
  • сіль
  • олія з нейтральним смаком

Кроки приготування

  • В посудині збити яйця вінчиком або виделкою
  • Додати соєвий соус, цукор та сіль
  • Змастити олією сковороду. Важливо, щоби вона залишалась змащеною перед кожною новою порцією омлету.
  • Налити яєчну суміш на сковороду тонким шаром, як млинці і смажити, поки омлет не буде майже готовий, але зверху залишиться рідкуватий. Тоді за допомогою паличок і дерев’яної лопатки скрутити його в рулет і відсунути на край сковороди.
  • Повторити операцію. Коли другий омлет буде майже готовим, накрутити його рулетом на перший омлет і відсунути на край сковороди.
  • Повторювати операцію, поки не закінчаться яйця, щоразу скручуючи нову порцію омлету навколо вже існуючого рулету.
Прокрутка до верху