Японський омлет - Тамагоякі
Традиційна страва японської кухні – солодкаво-пряний дуже тонкий омлет, що готується на прямокутній сковороді, а тоді скручується у форму рулета. Може подаватись, як окрема страва або в складі суші та ролів.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 4 яйця
- 1 tbsp соєвого соусу
- 1 tbsp цукру
- сіль
- олія з нейтральним смаком
Кроки приготування
- В посудині збити яйця вінчиком або виделкою
- Додати соєвий соус, цукор та сіль
- Змастити олією сковороду. Важливо, щоби вона залишалась змащеною перед кожною новою порцією омлету.
- Налити яєчну суміш на сковороду тонким шаром, як млинці і смажити, поки омлет не буде майже готовий, але зверху залишиться рідкуватий. Тоді за допомогою паличок і дерев’яної лопатки скрутити його в рулет і відсунути на край сковороди.
- Повторити операцію. Коли другий омлет буде майже готовим, накрутити його рулетом на перший омлет і відсунути на край сковороди.
- Повторювати операцію, поки не закінчаться яйця, щоразу скручуючи нову порцію омлету навколо вже існуючого рулету.