Як приготувати блінчики

блінчики

Млинці або блінчики відрізняються насамперед своїми розмірами. Здавалося б, що тут складного, але тисячі господарок щодня задумуються над питанням, як зробити млинці або як приготувати блінчики. Комусь смакують млинці тонкі, хтось любить пишні блінчики. Розкажемо про те, як приготувати смачні блінчики. 

Як правильно смажити млинці 

Як смажити млинці тоненькі або пишні – тут важливі відпрацьовані пропорції консистенції тіста. Звичайний рецепт млинців – це молоко або кефір, борошно, яйця, сіль та цукор. Є навіть рецепти приготування млинців без яєць. Рідке тісто набираємо ложкою або ополоником і наливаємо у сковороду. Сковорідка може бути сухою, якщо ви додали олію у млинці. Якщо ні, слід  крапнути трохи олії перед смаженням. 

Ось деякі секрети приготування найсмачніших блінчиків:

  • Млинці зі збитими білками будуть м’якими та пишними. 
  • Солодкі блінчики особливо смачні з ванільним цукром.
  • Млинці виходять дуже тонкими і пористими, якщо взяти молоко і кефір у пропорції 1:1.
blank

Оригінальні рецепти приготування блінчиків 

Щоб приготувати блінчики, які не рвуться, не прилипають і не збиваються грудкою, слід вибрати гарний рецепт та хорошу сковороду. 

  • Сирні блінчики з зеленню: у класичне тісто для млинців додаємо натертий сир, подрібнену зелень і смажимо. Швидкий сніданок і смакота неймовірна!
  • У блінчики радимо загорнути у вигляді рулету начинку з відварного м’яса. Потім порізати кружальцями та підсмажити у клярі.
  • Заварні блінчики виходять дуже смачними, ніжними, а на вигляд – ажурними.  

Тонкі блінчики з сюрпризом

Млинці можна зробити у вигляді торта або мішечка зі смачним подарунком, згорнути трубочками або налисниками та підрум’янити з усіх боків – чудовий варіант на сніданок, вечерю або для другої страви на обід. Приготувати блінчики можна з будь-якою начинкою: відварне м’ясо, куряча печінка, солоний домашній сир, тушкована капуста, смажені печериці з цибулею. Смакують блінчики на десерт з солодкими начинками: варення, джем, мед, солодкий сир з родзинками, варене згущене молоко з горіхами, перетертий мак з бананом. А ще з домашніх тонких млинців можна приготувати своєрідні роли з наповнювачем на ваш смак. Дайте волю кулінарній фантазії! 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору