Яйця бенедикт
Класика американського бранчу, яйця бенедикт, складаються з половинки підсмаженої англійської булочки, скибки підсмаженого бекону і яйця пашот, политого соусом голандез. Особливість англійської булочки в тому, що вона має солодкавий смак.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Яйця пашот
- 8 яєць
- 1 tbsp оцту
Соус голандез
- 180 g вершкового масла, розтопити
- 3 жовтки
- 1 tbsp лимонного соку
- 3 tbsp води
Для подачі
- 8 шматочків бекону або копченої шинки
- 2 tbsp вершкового масла
- 4 англійські булочки, розрізані навпіл
- 1 tbsp дрібно нарізаної зеленої цибульки
- сіль та перець
Кроки приготування
Соус голандез
- У посудині, що підійде для водяної бані, збити разом жовтки, лимонний сік і воду. Поставити посудину на водяну баню і збивати поки суміш не загусне, зняти з водяної бані до того, як яйця почнуть «варитися».
- Поступово влити масло, не перестаючи збивати суміш. Накрити плівкою і залишити в теплому місці.
Яйця пашот
- Приготувати яйця пашот. Якщо у вас добре набита рука – можете готувати по 4 яйця одночасно у великій каструлі, якщо ви лише вчитесь – краще готувати по одному чи, максимум, по 2 яйця на раз.
Подача
- На пательні у вершковому маслі підсмажити протягом 1 хв бекон або шинку. Просто, щоби вони були гарячі.
- В духовці чи на решітці тостера підсмажити половинки булочок.
- Злегка змастити булочки соусом, тоді покласти шматок шинки чи бекону, яйце пашот і полити зверху соусом. Притрусити цибулькою і поперчити.