яйця бенедикт

Яйця бенедикт

яйця бенедикт

Яйця бенедикт

Класика американського бранчу, яйця бенедикт, складаються з половинки підсмаженої англійської булочки, скибки підсмаженого бекону і яйця пашот, политого соусом голандез. Особливість англійської булочки в тому, що вона має солодкавий смак.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 40 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Яйця пашот

  • 8 яєць
  • 1 tbsp оцту

Соус голандез

  • 180 g вершкового масла, розтопити
  • 3 жовтки
  • 1 tbsp лимонного соку
  • 3 tbsp води

Для подачі

  • 8 шматочків бекону або копченої шинки
  • 2 tbsp вершкового масла
  • 4 англійські булочки, розрізані навпіл
  • 1 tbsp дрібно нарізаної зеленої цибульки
  • сіль та перець

Кроки приготування

Соус голандез

  • У посудині, що підійде для водяної бані, збити разом жовтки, лимонний сік і воду. Поставити посудину на водяну баню і збивати поки суміш не загусне, зняти з водяної бані до того, як яйця почнуть «варитися».
  • Поступово влити масло, не перестаючи збивати суміш. Накрити плівкою і залишити в теплому місці.

Яйця пашот

  • Приготувати яйця пашот. Якщо у вас добре набита рука – можете готувати по 4 яйця одночасно у великій каструлі, якщо ви лише вчитесь – краще готувати по одному чи, максимум, по 2 яйця на раз.

Подача

  • На пательні у вершковому маслі підсмажити протягом 1 хв бекон або шинку. Просто, щоби вони були гарячі.
  • В духовці чи на решітці тостера підсмажити половинки булочок.
  • Злегка змастити булочки соусом, тоді покласти шматок шинки чи бекону, яйце пашот і полити зверху соусом. Притрусити цибулькою і поперчити.
Прокрутка до верху