яблука

Зелені, жовті й червоні яблука – користь

Найбільше корисні яблука завдяки високому вмісту пектинів і нерозчинних харчових волокон, які, немов йоржик, чистять наш організм. Флавоноїди не тільки надають фруктам яскравого забарвлення, а й мають антиоксидантну дію, звільнюють організм від радіоактивних і токсичних речовин.

Яблука у медицині

Завдяки властивості покращувати метаболізм, саме цей фрукт допомагає схуднути. У яблучному насінні міститься хлорогенова кислота, яка сприяє відновленню клітин печінки, суттєво зменшує вміст щавлевої кислоти при подагрі. Кверцетин і рутин у яблучній шкірці допомагають при проблемах з серцево-судинною системою.

Корисна яблунева дієта для імунітету  

Яблука дуже корисні тим, хто страждає на гіпертонію. Вчені виявили, що вживання двох яблук в день знижує рівень холестерину на 16%. Мають яблука й сечогінний ефект, корисні при набряках різного походження. А вже для тих, хто довго і наполегливо намагається позбутися від відкладення солей, сечокам’яної хвороби, яблунева дієта – взагалі порятунок.  

Яблука – чи є протипоказання

Дорослій людині корисно з’їдати по 2-3 яблука в день, це допоможе зберегти здоров’я й пригальмувати процес старіння організму. У червоних і жовтих яблуках багато заліза. Але у зелених більше вітаміну С. Тому при гастриті з підвищеним рівнем кислотності й виразкових захворюваннях шлунково-кишкового тракту яблука протипоказані.

Смачні рецепти з яблуками 

Варто лише перелічити скільки надзвичайно смачних десертів можна приготувати з яблуками, як одразу потечуть слинки: клафуті, шарлотка, оладки, запіканки, сирники. Можна спекти безліч пиріжків з яблуками з різним тістом – дріжджовим, бісквітним, пісочним, листковим. З яблук варять чудовий джем, варення. Ніжного смаку надають яблука салатам та закускам, другим стравам.

Прокрутка до верху