Ананас – це неймовірний тропічний фрукт, який відзначається неабияким смаком та насиченістю. У його складі є велика кількість вітамінів, природних мінералів та антиоксидантів, які стабілізують функціонування організму та покращують самопочуття. Завдяки сприятливому хімічному складові, цей тропічний фрукт використовують для приготування різноманітних косметичних засобів та для створення смачних кулінарних шедеврів.
Хімічний склад ананасу
Експерти доводять, що ананас – це справжня вітамінна бомба, адже містить у своєму складі вітамін С, К, А, В1, В2, В6 та В12. М’якоть фрукта на 85% складається з води та містить 15% цукру. Доведено, що у фрукті міститься велика кількість марганцю (152%), а також калію, магнію, заліза, кальцію, фосфору, міді та цинку.
На 100 грамів продукту припадає близько 45 калорій. У половині фрукта є тільки 2 грами білка, 4,5 грами харчових волокон, певна частина тіаміну, фолієвої та пантотенової кислот.
Користь ананасу
Завдяки сприятливому хімічному складові, тропічний фрукт відмінно впливає на імунітет, протидіючи вірусним захворюванням. Не дарма ананас вважають справжньою аптекою, адже він є одним з найкращих засобів для організму.
Відомо, цей плід допомагає розщеплювати білки та пришвидшити спалювання жирів. Більшість експертів стверджують, що ананас допомагає лікувати безпліддя. Фрукт рекомендовано вживати діабетикам, бо він сприяє зниженню рівня цукру у крові.
Він відмінно впливає на серцево-судинну систему, зміцнюючи судини, зменшує ризик утворення тромбів та покращує функціонування серця. Також, фрукт рекомендовано вживати, щоб нормалізувати роботу гормонально системи та покращити роботу травлення.
Ананас для схуднення
Дослідження показують, що фрукт є низькокалорійним. Тому його вживання не тільки наситить організм корисними речовинами, але й не позначиться на фігурі. У складі ананасу є велика кількість бромелаїну, який відмінно впливає на схуднення. Тому більшість відомих зірок, які тривалий час вживали цей тропічний фрукт, могли часто похизуватися струнким тілом.
Ананас у кулінарії
Найбільшого поширення фрукт набув у кухні Східної Азії та країн Південної Америки. Його головною особливістю є здатність поєднуватися з різноманітними продуктами, а саме з м’ясом, фруктами, сиром, рисом, солодким перцем, пекінською капустою, картоплею, морепродуктами та огірками.
Можна приготувати ароматну шарлотку з ананасами, смак якої однозначно сподобається всій родині. Безліч легких салатів мають головну родзинку – ананаси. Цим страва набуває екзотичного характеру та відмінного смакування. Ви можете приготувати екзотичний салат з ананасами, в якому поєднуються звичайні інгредієнти. Детальніше про спосіб приготування читайте https://fayni-recepty.com.ua/retsept/salat-z-ananasom/
А які страви з ананасів готуєте ви?
[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]