цибуля

Чим корисна цибуля?

Цибуля так наповнена корисними елементами, що буквально творить чудеса у людському тілі. Існує понад 200 їстівних видів. Порей з потовщеним стеблом не має різкого запаху й смаку, але не менш корисний. Шалот або кущівка відрізняється специфічним ароматом. Батун або татарка містить найбільше вітаміну С. Цибуля-шнітт має гарні квіточки.   

Цибуля у медицині

Завдяки антибактеріальним властивостям, цибуля пригнічує розмноження багатьох видів бактерій. Знижує рівень холестерину й стимулює травлення. Крім того, цибуля корисна й тим, що відновлює шкіру, оскільки містить вітаміни А, С і Е. Калій і кальцій покращують роботу серця та є будівельним матеріалом для кісткової системи. Цибуля допомагає зберігати здоровими зуби. У ній багато кверцетину, який зменшує ризик розвитку катаракти. 

Цибуля продовжує молодість 

У сльозогінному овочі є 25 видів антиоксидантів. Сірка, яка надає різкого присмаку й запаху, запускає біологічні реакції в організмі, зокрема, омолодження клітин. Цибуля корисна властивістю спалювати жири, що допомагає підтримувати вагу на стабільному рівні. У прадавні часи гладіатори масажували тіло за допомогою цибулевого масла, щоб м’язи стали пружними. А римські легіонери вживали багато цибулі, вважаючи, що вона додає хоробрості. 

Корисні страви з цибулі

Використовують цибулю як приправу, у сирому й тушкованому виді, смаженою й маринованою. З цибулі можна приготувати багато страв: суп цибулевий по-паризькі, цибуля фарширована, ікра з ріпчастої цибулі, тушкована цибуля з яблуками, маринована цибуля з морською капустою. 

Цибуля по-грецьки

Дуже популярний простий і корисний салат. Зелену цибулю нарізають шматочками, натирають селеру, додають лимонний сік, олію, коріандр і тушкують 3-4 хвилини у невеликій кількості води. Подають салат охолодженим. Чудова зелена цибулька завжди доступна, її можна вирощувати навіть на підвіконні.

[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]

Прокрутка до верху