тортилья

Тортилья

тортилья

Тортилья

Картопляна тортилья - напевно, найславетніший рецепт з іспанської кухні і її символ. Хоча ця страва дуже проста і не претензійна, а якщо точніше - це омлет з картоплею і цибулею, проте вона запам'ятається вам характерним і винятковим смаком. А також виручить, коли в холодильнику трохи порожньо, а приготувати щось потрібно. Отож, всього 3 інгредієнти, сорок п'ять хвилин на приготування і ви - іспанський шеф кухар).
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Іспанська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 35 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 6 qt Яйця
  • 700 g Картоплі
  • 300 g Цибулі
  • сіль, перець оливкова олія

Кроки приготування

  • Найдовший і найделікатніший процес полягає в тому, що нам потрібно карамелізувати цибулю.
  • Нарізаємо цибулю кружальцями чи соломкою і готуємо в сковорідці з товстим дном на найменшому можливому вогні періодично помішуючи. Цибуля повинна дуже поступово змінювати колір і карамелізуватись у власному цукрі.
  • Поки готується цибуля, почищену картоплю нарізаємо тонкими плястерками однакової товщини і розміру. Ставимо на вогонь сковорідку з великою к-стю олії.
  • Не чекаючи, поки олія нагріється, додаємо картоплю і готуємо помішуючи. Після 10 хв вогонь можна трішки збільшити, щоби частина картоплі зарумянилась, але робити це не відразу. Врешті картопля має бути повністю готова, але не підгоріла і не засмажена до хрусту.
  • Картоплю виймаємо, даючи олії добре стекти і викладаємо в глибоку посудину, додаємо готову цибулю і добре збиті яйця. Все ретельно перемішуємо, солимо і перчимо.
  • Виливаємо суміш на сковорідку з парою ложок оливкової олії і готуємо по 3-4 хв з кожного боку.
  • Перевертати “корж” потрібно акуратно, щоби зберегти його цілістність. Якщо є дві сковороди однакового розміру, то можна просто накрити сковорідку, на якій готується тортилья іншою (попередньо розігрітою) і так перевернути. Подавати відразу.
Прокрутка до верху