blank

Торт Наполеон

Наполеон або Мільфей

Торт Наполеон відомий в Італії та Франції як Millefeuille – Мільфей, тобто 1000 шарів (листів). Називають Наполеон також Vanilla Slice – Ванільний слайс. 

Хочете отримати хрусткі коржі – промащуйте торт перед самою подачею. Хочете соковиті та м’які – дайте торту Наполеон просочитися щонайменше кілька годин, а краще всю ніч.

Таємниці справжнього Наполеона

Всі інгредієнти надто для класичного Наполеона дуже важливі. Вершкове масло, справді, дешевше замінити маргарином, але смак буде іншим. 

Горілку в тісто потрібно додавати обов’язково – для кращої шаруватості, а коньяк у крем – для тонкого смаку й аромату. Тоді й Наполеон вийде дуже смачним. 

Торт Наполеон вийде особливо ніжним, якщо використовувати не один вид крему, а два. Наприклад, масляний та сметанний, зі згущеним молоком та заварний.

blank

Торт Наполеон

Торт Наполеон – старий рецепт смачного десерту з листкового тіста. Напевно, у кожної господині є власний перевірений рецепт Наполеона – класичний, на пиві, торт Наполеон зі згущеним молоком або із заварним кремом, Наполеон з вишнями або курагою, Наполеон з яблуками або лінивий Наполеон. Попри те, що цей торт дуже калорійний, абсолютно всім подобається смачний класичний Наполеон! Спробуйте наш покроковий та дуже докладний рецепт Наполеона!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 3 години
Загальний час: 3 години 20 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Тісто для торта Наполеон:

  • 750 g пшеничного борошна
  • 600 g вершкового масла або маргарину
  • 2 яйця
  • 1 tsp солі
  • 1,5 tbsp оцту
  • 220 ml води
  • Ванільний цукор

Крем для торта Наполеон:

  • 1 l молока
  • 300 g цукру
  • 4 яйця
  • 120 g борошна
  • 320 g вершкового масла
  • 3 tbsp цукрової пудри
  • Ванільний цукор

Кроки приготування

  • Готуємо листкове тісто швидкого приготування для торта Наполеон. У мірну кружку розбиваємо яйця, додаємо сіль, оцет та перемішуємо. Додаємо крижану воду та все добре збиваємо виделкою. Ставимо суміш у холодильник.
  • На стіл висипаємо просіяне борошно. Весь час занурюючи охолоджене вершкове масло або маргарин у борошно, натираємо його на грубій тертці. Злегка перемішуємо.
  • Натертий маргарин з борошном збираємо гіркою, робимо поглиблення. Виймаємо з холодильника підготовлену рідину, наливаємо порціями в поглиблення. Тісто не можна місити! Акуратно піднімаємо тісто з різних сторін до середини, складаємо шарами та притискаємо. Утворюємо просто ком тіста.
  • Кладемо тісто для коржів Наполеона в целофановий пакет і відправляємо на 2 години в холодильник, краще витримати 10-12 годин.
  • Приготуємо заварний крем для торта Наполеон. Каструлю промиваємо холодною водою, наливаємо молоко, додаємо цукор. Ставимо каструлю на вогонь, весь час перемішуємо до повного розчинення цукру, зменшуємо вогонь і залишаємо молоко нагріватися.
  • У миску розбиваємо яйця, додаємо борошно, перемішуємо (не збиваємо) міксером до утворення однорідної суміші.
  • Вливаємо в суміш трішки гарячого молока з цукром, перемішуємо, додаємо ще молоко, перемішуємо і виливаємо цю суміш в каструлю. Ставимо каструлю на вогонь і, весь час перемішуючи вінчиком, варимо крем до загустіння.
  • Знімаємо з вогню, охолоджуємо. Додаємо у заварний крем 20 г вершкового масла, перемішуємо, переливаємо крем в миску, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо остигати до кімнатної температури.
  • Приступаємо до випікання коржів для торта Наполеон. Виймаємо тісто з холодильника. На стіл, присипаний борошном, кладемо порцію тіста. Тісто і качалку теж присипаємо борошном. Розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно 2-3 мм, за розміром дека. Або вирізаємо за допомоги форми чи звичайної широкої тарілки круглий пласт.
  • На коржі робимо маленькі проколи виделкою. Випікаємо коржі для Наполеона у розігрітій духовці при температурі 200-220°С протягом 20-25 хвилин.
  • Готові коржі охолоджуємо. Корж для посипання випікаємо на кілька хвилин довше.
  • Заварний крем вже охолов до кімнатної температури. Приготуємо масляний заварний крем для торта Наполеон. Збиваємо міксером решту 300 г м'якого вершкового масла.
  • У збите масло потроху додаємо заварний крем, кожен раз збиваючи в щільну масу. В процесі збивання додаємо ванільний цукор.
  • Збираємо торт Наполеон. Змащуємо коржі кремом, а на завершення боки та верх торта.
  • Корж, який випікали для посипання, подрібнюємо та додаємо цукрову пудру. Перемішуємо та обсипаємо боки та верх торта підготовленої крихтою.
  • Можна також прикрасити торт Наполеон ягодами: малиною, полуницею, виноградом, зробити трояндочки з крему.
  • Торт Наполеон можна також приготувати з фруктовим прошарком.Нарізаємо торт гострим ножем-пилкою. Подаємо смачний, всіма улюблений торт Наполеон на десерт з чаєм або кавою.
Прокрутка до верху