тако

Тако

Дивіться рецепт гуакамоле і тортильї

 

тако

Тако

Традиційна мексиканська страва, що набула особливої популярності по цілому світі. Зручний формат для вечірки з друзями, бо тако прості у приготуванні та подачі і кожен може додати собі інгредієнти та соуси самостійно, залежно від своїх уподобань. Вам знадобляться тортильї, які ви можете купити готовими, кукурудзяні чи пшеничні або приготувати самостійно.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 5 хвилин
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 25 хвилин

Інгредієнти для рецепту

М'ясна начинка:

  • 400 g яловичого фаршу
  • 1 cups яловичого бульйону
  • 1 tsp паприки
  • ½ кавової ложки меленого чілі
  • ¾ чайної ложки меленого кумину
  • 0.5 tsp сушеного орегано
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 1 цибулина, дуже дрібно нарізана
  • 0.5 cups томатного соусу (найкраще пасати)
  • 1 tbsp оливкової
  • олії сіль

Соус

  • 2 помідори
  • зелена цибуля
  • кінза
  • лайм

Кроки приготування

  • Цибулю обсмажити на оливковій олії до прозорого, додати подрібнений часник і паприку, смажити разом 1-2 хвилини помішуючи.
  • Додати фарш, подрібнити деревяною ложкою так, щоби не було грудочок і готувати, помішуючи поки мясо не перестане бути рожевим і не набуде легкого коричневого кольору.
  • Додати бульйон, томатний соус і всі прянощі. Добре перемішати, накрити кришкою і готувати 40 хв.
  • Нагріти духовку до 180 градусів.
  • Приготувати соус. Для цього потрібно нарізати помідори дрібними кубиками, додати дрібно нарізану зелену цибулю та грубо нарізану кінзу. Заправити соком з половини лайма, додати сіль та перець.
  • Викласти тортильї на бритванку і пекти 3-4 хвилини, до хрумкості.
  • Подати на стіл тортильї, м'ясний фарш, соус з помідорів, гуакамоле , нарізаний зелений салат, нарізану кружальцями цибулю, свіжий чілі, вершковий сир і дати можливість кожному зібрати свої тако власноруч. Смачного!
Прокрутка до верху