тажин

Тажин з куркою

тажин

Тажин з куркою

Назва тажина походить від традиційного марокканського глиняного посуду для варіння, схожого на глибоку сковорідку з конусоподібною кришкою з отвором для виходу пари. Сьогодні тажини популярні серед виробників посуду, однак ви можете скористатись для приготування цього рецепта казанком чи гусятницею з товстими стінками, аби страва «томилась» на невеликому вогні. На 4 особи.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 1 година 30 хвилин
Загальний час: 1 година 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 2 кабачки
  • 2 морквини
  • 3 картоплини
  • 2 помідори
  • 1 цибулина
  • 4 курячі стегна
  • 3/4 склянки води
  • суміш прянощів
  • оливкова олія
  • сіль, перець

Кроки приготування

  • Обсмажити курку в посуді, в якому готуватимете, до золотистого кольору і розділити на грубі шматки.
  • Нарізати овочі: цибулю півкружальцями, картоплю на 4 частини, кабачки та моркву нарізати повздовж грубою соломкою.
  • Додати овочі та суміш прянощів до курки, влити воду, перемішати, посолити, накрити кришкою та готувати на малому вогні не менше години.
  • Подавати тажин з куркою із кускусом.
Прокрутка до верху