Тажин з куркою
Назва тажина походить від традиційного марокканського глиняного посуду для варіння, схожого на глибоку сковорідку з конусоподібною кришкою з отвором для виходу пари. Сьогодні тажини популярні серед виробників посуду, однак ви можете скористатись для приготування цього рецепта казанком чи гусятницею з товстими стінками, аби страва «томилась» на невеликому вогні. На 4 особи.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 2 кабачки
- 2 морквини
- 3 картоплини
- 2 помідори
- 1 цибулина
- 4 курячі стегна
- 3/4 склянки води
- суміш прянощів
- оливкова олія
- сіль, перець
Кроки приготування
- Обсмажити курку в посуді, в якому готуватимете, до золотистого кольору і розділити на грубі шматки.
- Нарізати овочі: цибулю півкружальцями, картоплю на 4 частини, кабачки та моркву нарізати повздовж грубою соломкою.
- Додати овочі та суміш прянощів до курки, влити воду, перемішати, посолити, накрити кришкою та готувати на малому вогні не менше години.
- Подавати тажин з куркою із кускусом.