сирна паска

Сирна паска

сирна паска

Сирна паска

Традиційно сирна паска без випічки була поширена далеко не на всій території України, в основному на Полтавщині та Чернігівщині. Фактично – це сирна маса, збита з цукром, сметаною, маслом, ваніллю та цукатами. Її викладали спеціальною гіркою, наносили літери ХВ та щедро оздоблювали. На 10-12 осіб. Час приготування 1 год. Час на охолодження – ніч. Отже, ось ваша сирна паска – рецепт.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Ключове слово: паска, сирна-паска
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 15 хвилин
Порції: 6 осіб

Інгредієнти для рецепту

Інгредієнти для сирної паски

  • 1 kg жирного, дуже доброго і не мокрого сиру
  • 500 ml жирних вершків
  • 250 ml масла
  • 4 жовтки
  • ванільний цукор
  • родзинки, цукати
  • 170 g цукру

Кроки приготування

Сирна паска – кроки приготування

  • Сир зав’язати в марлю і поставити під гніт на декілька годин. Вся зайва волога повинна стекти. Після чого пропустити сир через м’ясорубку.
  • Масло добре перетерти з цукром до світлої однорідної маси.
  • Розділити вершки наполовину. До однієї половини додати жовтки і добре розмішати, а іншу половину поставити на невеликий вогонь і нагріти. Збити теплі вершки, а тоді, не перестаючи збивати, додати вершково-жовткову суміш. Збивати, доки вершки не загуснуть.
  • До сиру додати вершки, масло з цукром, ванільний цукор і добре збити масу.
  • Додати розмочені, але без зайвої вологи родзинки та цукати. Ретельно вимішати.
  • Форму для сирної паски застелити марлею, викласти всередину сирну масу, потрамбувати, накрити тарілкою і поставити легкий гніт. Поставити в холодильник на ніч.
  • Перед подачею перекинути сирну паску на тарілку і зняти марлю. Оздобити сирну паску, як до вподоби.

 

Прокрутка до верху