Сирна паска
Традиційно сирна паска без випічки була поширена далеко не на всій території України, в основному на Полтавщині та Чернігівщині. Фактично – це сирна маса, збита з цукром, сметаною, маслом, ваніллю та цукатами. Її викладали спеціальною гіркою, наносили літери ХВ та щедро оздоблювали. На 10-12 осіб. Час приготування 1 год. Час на охолодження – ніч. Отже, ось ваша сирна паска – рецепт.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 6 осіб
Інгредієнти для рецепту
Інгредієнти для сирної паски
- 1 kg жирного, дуже доброго і не мокрого сиру
- 500 ml жирних вершків
- 250 ml масла
- 4 жовтки
- ванільний цукор
- родзинки, цукати
- 170 g цукру
Кроки приготування
Сирна паска – кроки приготування
- Сир зав’язати в марлю і поставити під гніт на декілька годин. Вся зайва волога повинна стекти. Після чого пропустити сир через м’ясорубку.
- Масло добре перетерти з цукром до світлої однорідної маси.
- Розділити вершки наполовину. До однієї половини додати жовтки і добре розмішати, а іншу половину поставити на невеликий вогонь і нагріти. Збити теплі вершки, а тоді, не перестаючи збивати, додати вершково-жовткову суміш. Збивати, доки вершки не загуснуть.
- До сиру додати вершки, масло з цукром, ванільний цукор і добре збити масу.
- Додати розмочені, але без зайвої вологи родзинки та цукати. Ретельно вимішати.
- Форму для сирної паски застелити марлею, викласти всередину сирну масу, потрамбувати, накрити тарілкою і поставити легкий гніт. Поставити в холодильник на ніч.
- Перед подачею перекинути сирну паску на тарілку і зняти марлю. Оздобити сирну паску, як до вподоби.