blank

Сир у мультиварці

blank

Сир у мультиварці

Пропонуємо приготувати твердий сир у мультиварці – дуже смачний та ароматний. Домашній сир у мультиварці виходить ніжним і добре тримає форму. Його можна нарізати тонкими скибочками. Спробуйте!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 55 хвилин
Загальний час: 1 година 10 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 kg домашнього сиру 9%
  • 1 l молока 3,2%
  • 130 g вершкового масла
  • 3 яйця
  • 10 g солі
  • 10 g харчової соди
  • 3-4 гілочки свіжого кропу

Кроки приготування

  • Домашній сир пропустимо через м'ясорубку, бажано 2 рази.
  • Вливаємо молоко у чашу мультиварки. Виставляємо режим «Каша молочна» на 15 хвилин.
  • Потім додаємо в гаряче молоко сир, гарненько розмішуємо та залишаємо на режимі «Підігрів» на 10 хвилин.
  • Друшляк застеляємо марлею, складеною у 2 шари та змоченою у воді. Виливаємо у друшляк сирну масу. Після цього зав'язуємо кінці марлі та підвішуємо сир, щоб вся рідина повністю збігла.
  • До розм'якшеного вершкового масла додаємо яйця, сіль і соду. Добре збиваємо міксером до однорідного стану.
  • Додаємо подрібнений кріп та перемішуємо.
  • З’єднуємо відціджений сухий сир з вершково-яєчною масою та добре все перемішуємо.
  • Масу викладаємо у чашу мультиварки. Виставляємо режим «Мультиповар» на 80°С на 10 хвилин.
  • Кришку мультиварки не закриваємо і протягом усіх 10 хвилин сирну масу помішуємо дерев'яною або силіконовою лопаткою.
  • Маса почне розплавлятися, стане тягучою. Відразу ж перекладаємо сирну масу у форму, змащену вершковим маслом або застелену пергаментним папером. Розрівнюємо.
  • Після охолодження закриваємо форму зверху пергаментом і поміщаємо невеликий вантаж. Прибираємо у холодильник.
  • Через 10-12 годин твердий домашній сир, приготовлений у мультиварці, можна порізати скибочками та насолоджуватися неймовірною смакотою! Смачного!
Прокрутка до верху