Сир у мультиварці
Пропонуємо приготувати твердий сир у мультиварці – дуже смачний та ароматний. Домашній сир у мультиварці виходить ніжним і добре тримає форму. Його можна нарізати тонкими скибочками. Спробуйте!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 kg домашнього сиру 9%
- 1 l молока 3,2%
- 130 g вершкового масла
- 3 яйця
- 10 g солі
- 10 g харчової соди
- 3-4 гілочки свіжого кропу
Кроки приготування
- Домашній сир пропустимо через м'ясорубку, бажано 2 рази.
- Вливаємо молоко у чашу мультиварки. Виставляємо режим «Каша молочна» на 15 хвилин.
- Потім додаємо в гаряче молоко сир, гарненько розмішуємо та залишаємо на режимі «Підігрів» на 10 хвилин.
- Друшляк застеляємо марлею, складеною у 2 шари та змоченою у воді. Виливаємо у друшляк сирну масу. Після цього зав'язуємо кінці марлі та підвішуємо сир, щоб вся рідина повністю збігла.
- До розм'якшеного вершкового масла додаємо яйця, сіль і соду. Добре збиваємо міксером до однорідного стану.
- Додаємо подрібнений кріп та перемішуємо.
- З’єднуємо відціджений сухий сир з вершково-яєчною масою та добре все перемішуємо.
- Масу викладаємо у чашу мультиварки. Виставляємо режим «Мультиповар» на 80°С на 10 хвилин.
- Кришку мультиварки не закриваємо і протягом усіх 10 хвилин сирну масу помішуємо дерев'яною або силіконовою лопаткою.
- Маса почне розплавлятися, стане тягучою. Відразу ж перекладаємо сирну масу у форму, змащену вершковим маслом або застелену пергаментним папером. Розрівнюємо.
- Після охолодження закриваємо форму зверху пергаментом і поміщаємо невеликий вантаж. Прибираємо у холодильник.
- Через 10-12 годин твердий домашній сир, приготовлений у мультиварці, можна порізати скибочками та насолоджуватися неймовірною смакотою! Смачного!